Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΙΜΙΤΣ ΤΕΛΟΣ...!!! Το «plan b» των Σκοπίων για το ονοματολογικό και η αντικατάσταση του ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ του Σόρος...

Το «plan b» φέρεται ότι καταστρώνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σε περίπτωση που οι συνομιλίες για το ονοματολογικό της γείτονος ...

Το «plan b» των Σκοπίων για το ονοματολογικό και η αντικατάσταση του Μ. Νίμιτς (φωτό)

Το «plan b» φέρεται ότι καταστρώνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σε περίπτωση που οι συνομιλίες για το ονοματολογικό της γείτονος χώρας βρουν και άλλες σκοπέλους και «παγώσουν».






Οι «ζυμώσεις» είναι οι συσκέψεις είναι καθημερινές καθώς η λύση του ονοματολογικού είναι στην πρώτη θέση της ατζέντας των Σκοπίων καθώς μια λύση ανοίγει τις πόρτες για ένταξη σε Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, οι κυβερνήσεις Ελλάδας και ΠΓΔΜ δεν έχουν ακόμα μπει σε... ονοματολογία για τον άνθρωπο που ενδεχομένως θα κληθεί να ξεμπλοκάρει το ζήτημα της ονομασίας.




Τα σκοπιανά ΜΜΕ υπογραμμίζουν ότι «η "μακεδονική πλευρά" δήλωσε πως οι διαπραγματευτές Αδαμάντιος Βασιλάκης και Βάσκο Ναουμόφσκι δεν θα συμμετέχουν πλέον στις συνομιλίες για το όνομα, ενώ τη θέση του διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς θα πάρουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ. Ωστόσο, τώρα, πηγές από την (σκοπιανή) κυβέρνηση λένε ότι εξετάζεται, αν παραστεί ανάγκη, να συμπεριλάβουν κάποιο άτομο, όπως λένε "βαρέων βαρών", για να διευκολύνει τη διαδικασία (διαπραγμάτευσης) κοντά στην ολοκλήρωσή της».

Πηγές της σκοπιανής κυβέρνησης εξηγούν ότι αυτό θα συμβεί, μόνο «εάν η σύγκλιση των δύο πλευρών φτάσει σε προχωρημένο σημείο» και εάν η διαδικασία «φρενάρει» λόγω ορισμένων λεπτομερειών, που θα πρέπει να ξεπεραστούν με κάθε κόστος, προκειμένου να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν συζητήσει πιθανά ονόματα ξένων διπλωματών και εν γένει πολιτικών, αλλά, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι «με ονόματα και επώνυμα» αντιπροτείνονται, για «να βοηθήσουν την εξομάλυνση της διαδικασίας».

Τα σκοπιανά ΜΜΕ σχολιάζουν ότι «από τότε που η χώρα ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Γιουγκοσλαβία, εξέχουσες προσωπικότητες συνετέλεσαν για να ξεπεραστούν κρίσεις όπως ο Σάιρους Βανς, ο Τζόρτζ Ρόμπερτσον, ο Ρίτσαρντ Χόλμπουρκ και ο Λόρενς Ιγκλμπέργκερ».





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.