Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε αντίθεση με τα δικά μας ΡΕΜΑΛΙΑ... Ο ΣΙΣΙ δεν αστειεύεται...!!! Η Αίγυπτος προειδοποιεί την Τουρκία για την ΑΟΖ της

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Αχμέντ Αμπού Ζέιντ, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβ...







Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Αχμέντ Αμπού Ζέιντ, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να θίξει την κυριαρχία της και να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των θαλάσσιων συνόρων της στην Ανατολική Μεσόγειο.




«Η Αίγυπτος απορρίπτει κάθε παραβίαση της κυριαρχίας της. Κανένα από τα μέρη δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τη νομιμότητα αυτής της συμφωνίας, δεδομένου ότι συμμορφώνεται με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Θέλουμε να προειδοποιήσουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τυχούσες απόπειρες βλάβης ή μείωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Αιγύπτου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», σημειώνει το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της αραβικής δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τη διμερή συμφωνία του 2013 μεταξύ της Αιγύπτου και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ορίων, που μονογραφήθηκε για τη χρήση των φυσικών πόρων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη των δύο χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρέπει, επίσης, θα σημειωθεί ( γράφει το Tass) ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και τις συμφωνίες της για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, όπως αυτής με την Αίγυπτο, όπως και με το Ισραήλ και το Λίβανο.

Η Άγκυρα είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη συμμετοχή διεθνών εταιρειών στην έρευνα στην υφαλοκρηπίδα του νησιού, λόγω του ανεπίλυτου προβλήματος της Κύπρου.

(Στοιχεία από Tass.ru)
--
The Hellenic Information Team




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.