Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: Απίθανη καραμπόλα 70 αυτοκινήτων! Επί 5 λεπτά η κάμερα κυκλοφορίας κατέγραφε συγκρούσεις

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά τραυματίστηκαν σε γιγαντιαία καραμπόλα που έγινε σε αυτοκινητόδρομο της Iowa, εν μέσω χιονοθύελλας. ...



Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά τραυματίστηκαν σε γιγαντιαία καραμπόλα που έγινε σε αυτοκινητόδρομο της Iowa, εν μέσω χιονοθύελλας.






Σε video από κάμερα του δρόμου, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών της Πολιτείας, βλέπεις να έρχονται συνέχεια νέα αυτοκίνητα και να πέφτουν πάνω στα ήδη τρακαρισμένα. Λες ότι κάποτε θα σταματήσει η «σφαγή», αλλά αυτή συνεχίζεται επί πάνω από 5 λεπτά, μέχρι να εξαντληθεί το οπτικό πεδίο της κάμερας.




Τελικά, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ενεπλάκησαν στο δυστύχημα 70-100 αυτοκίνητα όλων των ειδών και υπήρξε κι ένας θάνατος. Ο 53χρονος οδηγός λεωφορείου Dan Easter έχασε τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα 7 άτομα.

Η καραμπόλα ξεκίνησε από ένα ατύχημα στο ύψος της πόλης Ames, στη λωρίδα κίνησης προς το νότο. Πάνω στα σταματημένα αυτοκίνητα έπεσαν άλλα, καθώς η ορατότητα ήταν περιορισμένη και οι οδηγοί δεν μπορούσαν να σταματήσουν εγκαίρως λόγω του χιονιού στο οδόστρωμα. Αυτό συνεχίστηκε για πολλή ώρα, με τα τρακαρισμένα να εκτείνονται σε μια απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Βλέπουμε στο video οδηγούς να βγαίνουν από το δρόμο για να αποφύγουν τη σύγκρουση, αλλά τις περισσότερες φορές χωρίς αποτέλεσμα, ενώ άλλοι εγκαταλείπουν τα τρακαρισμένα αυτοκίνητά τους για να σωθούν.

Τελικά, αυτό που πρέπει να διδαχτούμε είναι ότι πρέπει πάντα να ρυθμίζουμε την ταχύτητά μας ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες – και να αφήνουμε κι ένα περιθώριο ασφαλείας για το απρόβλεπτο. .drive.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.