Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όλαφ Σολτς: Ποιός είναι σοσιαλδημοκράτης διάδοχος του Σόιμπλε;

Τι έχει πει για την Ελλάδα – Ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός του Αμβούργου δηλώνει τρελά ερωτευμένος με τη σύζυγό του – Ανήκει στη συντ...



Τι έχει πει για την Ελλάδα – Ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός του Αμβούργου δηλώνει τρελά ερωτευμένος με τη σύζυγό του – Ανήκει στη συντηρητική πτέρυγα του SPD
«Mε τη σύζυγό μου είμαστε ένα απίστευτο δίδυμο». Τα λόγια ανήκουν στο Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό του Αμβούργου, Όλαφ Σολτς. Με αβίαστο χαμόγελο, ο Σολτς, που φέρεται ως ο διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνει τρελά ερωτευμένος με την σύζυγό του και είναι ένθερμος υποστηρικτής του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Ανήκει στην συντηρητική πτέρυγα του κόμματός του αλλά γενικά δεν... κολλάει πουθενά. Κατά την διάρκεια των πολυήμερων διαπραγματεύσεων των τριών κομμάτων- Χριστιανοδημοκρατών - Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών, με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Σολτς εθεάθη με αθλητική φόρμα να εισέρχεται στην καγκελαρία και τον φακό να τον απαθανατίζει χαμογελαστό.

Τι λέει για την Ελλάδα

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο 59χρονος Σολτς λέει καλά λόγια για τη χώρα μας. Σε συνέντευξή του το 2012 είχε πει ότι η Ελλάδα «αξίζει την αλληλεγγύη μας».

Τότε είχε ταχθεί κατά της εξόδου της Αθήνας από την Ε.Ε. λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγηθεί εκτός νομισματικής ένωσης, ούτε από τα λόγια των Γερμανών πολιτικών».

Σπούδασε Νομική και έκανε ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο

Ο Σολτς μεγάλωσε στο Αμβούργο μαζί με τα δύο του αδέλφια. Οι γονείς του εργάζονταν σε εταιρεία κλωστοϋφαντουργικών και δεν είχαν καμία σχέση με την πολιτική, όπως και τα αδέλφια του. Ο αδελφός του Γενς είναι αναισθησιολόγος και πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Schleswig – Holstein. Ο μικρός αδελφός του Ίνγκο είναι διευθύνων σύμβουλος σε μία εταιρεία πληροφορικής στο Αμβούργο.

Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου Νομική, με ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο. Το 1998 ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την Μπρίτα Ερνστ, βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών και ζουν στο Αμβούργο. Δεν έχουν αποκτήσει μέχρι στιγμής παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.