Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ... Νέο διάβημα της Λευκωσίας προς τον ΟΗΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Σε νέο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών προέβη η Λευκωσία με αντικείμενο τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟ...



Σε νέο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών προέβη η Λευκωσία με αντικείμενο τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, συμπεριλαμβανομένης και της παρεμπόδισης του ερευνητικού πλωτού γεωτρύπανου τις ιταλικής εταιρείας Εni από τουρκικά πολεμικά πλοία.






Μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα, αρμόδιο για Πολιτικές Υποθέσεις Τζέφρι Φέλτμαν, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού με την επικεφαλής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Μαρία Λουίζα Βιότι.




Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Κορνηλίου τόνισε ότι οι τουρκικές ενέργειες συνιστούν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου υπογράμμισε επίσης ότι η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν αφορά μόνο στην Κύπρο, αλλά και μια σειρά χωρών και εταιρειών που εμπλέκονται στις έρευνες και στην αξιοποίηση της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις και για τις προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου στο Κυπριακό. Όπως εκτιμάται, ο Αντόνιο Γκουτέρες φαίνεται ότι θέλει να αξιολογήσει κατά πόσον υπάρχει πραγματική προοπτική για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και για να προχωρήσει σε μια νέα προσπάθεια θέλει να νιώσει σιγουριά ότι όλα τα μέρη θα κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Πηγή: Φιλελεύθερος




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.