Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΚΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΟΛΗΣΤΗ... Επίθεση (και) από Βούτση στον Μίκη Θεοδωράκη – «Υστερική και μυωπική η αντίθεσή του στην κυβέρνηση»

"Αιχμές" κατά του Μίκη Θεοδωράκη για την συμμετοχή του στο συλλαλητήριο άφησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Χωρίς να τον κ...

Επίθεση (και) από Βούτση στον Μίκη Θεοδωράκη – «Υστερική και μυωπική η αντίθεσή του στην κυβέρνηση» | Newsit.gr

"Αιχμές" κατά του Μίκη Θεοδωράκη για την συμμετοχή του στο συλλαλητήριο άφησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Χωρίς να τον κατονομάζει, μιλά για "υστερική" αντίθεση στην κυβέρνηση.







Μιλώντας στην εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Ο κ. Βούτης έκανε λόγο για πρόσωπα με διαδρομή στην Αριστερά, που «έχουν περιπέσει σε μια κατάσταση πολιτικού μιθριδατισμού, λόγω της υστερικής και ιστορικά μυωπικής αντίθεσής τους προς την Κυβέρνηση».




Σύμφωνα με το skai.gr, ανέφερε πως διάφοροι επανανομιμοποιούν τη θέση τους, αποθεώνοντας τις εκφράσεις για «αριστερόστροφο» φασισμό και ενισχύοντας τη φασιστική ρητορική.

«Ποιος δεν καταλαβαίνει πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να ενθαρρύνει, να συνευρίσκεται ή και να συνδιοργανώνει λαϊκές κινητοποιήσεις με ακροδεξιές και φιλοφασιστικές δυνάμεις που επιχείρησαν, ευτυχώς στην Αθήνα ανεπιτυχώς, να κυριαρχήσει το σύνθημα ‘’αλήτες, προδότες πολιτικοί;» ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Η ΝΔ μπλοκάρει τις προσπάθειες για συμφωνία

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία πως μπλοκάρει ευθέως όποια προσπάθεια γίνεται να υπάρξει συμφωνία με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

«Η ηγεσία της ΝΔ υπαναχώρησε και μετεστράφη απολύτως σε σχέση με όσα διαλαμβάνονται τουλάχιστον απ’ το 2008 παντού», είπε ο κ. Βούτσης.

Όλο και περισσότερες χώρας αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία»


Εντωμεταξύ, σημείωσε, συνεχώς όλο και περισσότερες χώρες αναγνώριζαν τη FYROM με τη συνταγματική της ονομασία. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η κάθετη άρνησή της δημιουργεί πραγματικά πολύ μεγάλο πρόβλημα φερεγγυότητας για όσους την επιχειρούν και αδυνατίζει εντέλει τη διπλωματική και τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

«Είναι υποχρεωμένη η Αξιωματική Αντιπολίτευση να τεκμηριώσει υπεύθυνα ποια και πότε θα είναι η άλλη, δηλαδή η ευνοϊκή, συγκυρία για την επίλυση αυτού του μείζονος θέματος. Είναι υποχρεωμένη δηλαδή να πει ανοιχτά αν εννοεί ότι θα αλλάξει σε ευνοϊκή η συγκυρία όταν, όπως έχει δικαίωμα να προσδοκάει η ηγεσία της, αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Φοβάμαι πως έτσι σκέφτονται» παρατήρησε ο Νίκος Βούτσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.