Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ... Έτοιμη η ΔΗΘΕΝ ελληνική πρόταση για το όνομα των Σκοπίων! ΒΙΝΤΕΟ

Η κυβέρνηση σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της για το Σκοπιανό και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ...

Σκοπιανό: Έτοιμη η ελληνική πρόταση για το όνομα των Σκοπίων (vid)

Η κυβέρνηση σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της για το Σκοπιανό και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναμένεται να καταθέσει στα μέσα Φεβρουαρίου τόσο προς την κυβέρνηση της γείτονος όσο και προς τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το ονοματολογικό.





Σύμφωνα με τον Alpha, η ελληνική πρόταση θα είναι ένα κείμενο – βάση για τη διαπραγμάτευση των δύο χωρών, αλλά και για μια δεσμευτική διεθνή συνθήκη ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, και θα εμπεριέχει τα εξής ζητήματα:




  • Την επίλυση του ονοματολογικού
  • Το τέλος των αλυτρωτικών διατάξεων του σκοπιανού Συντάγματος
  • Τη θετική ατζέντα για την ανάπτυξη σε επίπεδο διμερών σχέσεων

Όπως επιβεβαίωσε, εξάλλου, σε δηλώσεις του προς την ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, η συμφωνία αυτή θα είναι δεσμευτική από όλα τα μέρη και τυχόν παραβίασή της θα έχει επισύρει συνέπειες, ήτοι το δικαίωμα του αντισυμβαλλόμενου να εγείρει αντίμετρα σε βάρους εκείνου που δεν τηρεί το γράμμα της.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση κινείται κατά γράμμα στο χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει πριν από μία εβδομάδα ο κ. Κοτζιάς, όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα, ο κ. Νίμιτς.

Σύμφωνα, πάντα, με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, ο κ. Κοτζιάς, αφού καταθέσει την ελληνική πρόταση, θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Σημειώνεται πως τα Σκόπια παρενέβησαν τη Δευτέρα (05/02) στο ζήτημα των συλλαλητηρίων που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να μην επηρεαστεί απ’ αυτά και να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση



newsbomb.gr\




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.