Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απορρίφθηκε το αίτημα των τουρκικών αρχών - Δεν εκδίδεται στην Τουρκία ο Κούρδος κατηγορούμενος για τρομοκρατία, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας, «η συνθήκη της Γενεύης υπερισχύει τόσο του Συντάγματος μας όσο και των υποχρεώσεων της Ελλάδας για την έκδο...



Όπως ανέφερε η εισαγγελέας, «η συνθήκη της Γενεύης υπερισχύει τόσο του Συντάγματος μας όσο και των υποχρεώσεων της Ελλάδας για την έκδοση»






Δεν εκδίδεται στην Τουρκία ο εκζητούμενος από τις τουρκικές αρχές Μεχμέτ Ντογκάν, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε πριν από λίγο το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Ευσταθίας Καπαγιάννη.





Ειδικότερα, το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών με την απόφασή του απέρριψε το τουρκικό αίτημα για τον πρώτο από τους 9 Τούρκους, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία στην Καλλιθέα και στον Νέο Κόσμο, λίγο πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε στην σχετική τοποθέτησή της προς το δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέα,ς έχει ήδη αναγνωριστεί στο πρόσωπο του Μεμχέτ Ντογκάν η ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα από την Γαλλία.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε, η κ. Καπαγιάννη: «Προέκυψε από την προσκομιζόμενη απόφαση και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ότι στο πρόσωπο του υπάρχει το καθεστώς της συνθήκης της Γενεύης του 1951, καθώς ήδη η Γαλλία τον έχει ήδη αναγνωρίσει ως πρόσφυγα».

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό η συνθήκη της Γενεύης υπερισχύει τόσο του Συντάγματος μας όσο και των υποχρεώσεων της Ελλάδας για την έκδοση. Συνεπώς, η εισαγγελέας τόνισε:




«Δεν επιτρέπεται η επαναπροώθηση στην Τουρκία για την οποία έχει ήδη κριθεί ότι κινδυνεύει η ζωή του και θα υποστεί βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση».

Ακόμη, κατά την εισαγγελέα κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε πως οι διώξεις που υπέστη στην χώρα του ο εκζητούμενος Μεχμέτ Ντογκάν «πιθανολογείται πως έγιναν για τα πολιτικά και φυλετικά του φρονήματα».

Τέλος, όπως ανέφερε η εισαγγελέας, αν ο εκζητούμενος παραδοθεί στις τουρκικές αρχές τότε θα «υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική του ακεραιότητα και τη ζωή του».

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου το αίτημα έκδοσης για τον δεύτερο από τους 9 εκζητούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.