Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Απεταξάμην την Αεροσφαίριση...» Παραστρατιωτικές ομάδες (;;;) στην βόρεια Κέρκυρα, βλέπει το τοπικό ΚΚΕ, πίσω από το άθλημα airsoft

altercorfu.com_ Το Airsoft, πλέον είναι ένα διαδεδομένο άθλημα με την ενασχόληση να ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 80' ενώ σήμ...


altercorfu.com_ Το Airsoft, πλέον είναι ένα διαδεδομένο άθλημα με την ενασχόληση να ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 80' ενώ σήμερα στην Ελλάδα μετρά χιλιάδες πιστούς αθλητές και αρκετούς συλλόγους.






Είναι μια ομαδική δραστηριότητα ελεύθερου χρόνου με την μορφή παιχνιδιού, που διεξάγεται σε οριοθετημένο χώρο, μεταξύ 2 ή περισσότερων ομάδων, οι οποίες σύμφωνα με ορισμένους κανόνες προσπαθούν να ολοκληρώσουν κάποιους συγκεκριμένους αντικειμενικούς σκοπούς, με την χρήση αεροβόλων όπλων που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 mm, τα οποία είναι ακίνδυνα για τους συμμετέχοντες αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους, καθώς και καπνογόνα ή σε ορισμένες περιπτώσεις και πυροτεχνήματα.




Το Airsoft είναι ένα απόλυτα ασφαλές παιχνίδι με αυστηρούς κανόνες που έχουν ως κύριο και απόλυτο σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή ενός αγώνα αεροσφαίρισης. Μάλιστα σε αρκετές περιοχές της χώρας και περισσότερο στο εξωτερικό, το Airsoft με οργανωμένες πίστες, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού στην κατηγορία δραστηριοτήτων στην φύση.

Στην Κέρκυρα υπάρχουν συνολικά 7 ομάδες / σύλλογοι, που ασχολούνται με το άθλημα, επιλέγοντας για πίστες αυτοσχέδιους ιδιωτικούς χώρους, οπως στην Τρομπέτα, στον Αγιο Αθανάσιο, στην Λευκίμμη κ.α.

Πίσω λοιπόν από την ενδιαφέρουσα αυτή ενασχόληση, το τοπικό ΚΚΕ βλέπει παραστρατιωτικές ομάδες και μάλιστα εξέδωσε μια περιεργη (μάλλον απο άγνοια) ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων, κάνει λογο για ομάδα πλήρως εξοπλισμένων εθνοφρουρών που έκανε ασκήσεις μέσα στα χωριά Αγρό και Αγιο Αθανάσιο, σημειώνοντας, πως τέτοιες ενέργειες στρατιωτικών επιδείξεων και ασκήσεων μέσα σε οικισμούς είναι προκλητικές και αποσκοπούν στον εκφοβισμό των πολιτών, στην επίδειξη δύναμης.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ, προφανώς απο κακή πληροφόρηση, μπέρδεψε την δραστηριοτητα του Airsoft που παρατηρειται στις περιοχές που ανέφερε, με τα σώματα εθνοφυλακής, που είναι επίσημα σώματα του ελληνικού στρατού, που σε ορισμένες περιπτώσεις, κάνουν ασκήσεις σε κατοικημένες περιοχές ανα την Ελλάδα (καμια σχεση ομως με την περιπτωση που αναφέρει το ΚΚΕ, καθώς δεν εχει πραγματοποιηθει καμια ασκηση σε Αγρο και ΑΓ. Αθανασιο), ακολουθώντας σενάρια ασκήσεων που προβλέπουν προάσπιση χωριών σε ενδεχόμενη επίθεση. Η επιλογή των Εθνοφυλάκων γίνεται με βάση ορισμένα κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας με λευκό απολυτήριο στρατού, ή την εθελοντική κατάταξη, όπως και την εντοπιότητα με βάση το στρατόπεδο στο οποίο εδρεύει η μονάδα Εθνοφυλακής και σε καμια περιπτωση δεν ειναι παραστρατιωτικά σώματα.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ:

«Την Κυριακή 4/2/2018 γύρω στις 5:30 το απόγευμα, μια ομάδα πλήρως εξοπλισμένων εθνοφρουρών έκανε ασκήσεις μέσα στα χωριά Αγρό και Άη Θανάση ρίχνοντας φωτοβολίδες. Η εμφάνισή τους και η δραστηριότητα τους προξένησαν φόβο και πανικό σε μικρά παιδιά που έπαιζαν στους γύρω δρόμους.
Είχε προηγηθεί πριν 10 μέρες οργανωμένη εμφάνιση εθνοφρουρών στον κεντρικό εσωτερικό δρόμο του χωριού Σιναράδων που συνοδευόταν από στρατιωτικό αυτοκίνητο.
Τέτοιες ενέργειες στρατιωτικών επιδείξεων και ασκήσεων μέσα σε οικισμούς είναι προκλητικές και αποσκοπούν στον εκφοβισμό των πολιτών, στην επίδειξη δύναμης (αλήθεια προς ποιους;;).

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ και τη νεολαία να απομονώσει τέτοιες ενέργειες και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.