Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σχολή Ευελπίδων: 190 χρόνια ιστορίας! Δείτε την τελετή έναρξης! - ΦΩΤΟ

Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε το νωρίς το βράδυ της Δευτέρας η τελετή έναρξης των εορτασμών για τα 19...

Φωτογραφία του χρήστη Εκπρόσωπος Τύπου Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε το νωρίς το βράδυ της Δευτέρας η τελετή έναρξης των εορτασμών για τα 190 χρόνια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ).





Την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων κήρυξε ο Διοικητής της ΣΣΕ υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη και του Αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή.




Η ΣΣΕ ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την 1η Ιουλίου 1828 με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια, αποτελώντας σχολή αξιωματικών.

Για αρκετό καιρό (1894-1982) έδρευε σε εγκαταστάσεις βόρεια του Πεδίου του Άρεως στην Αθήνα, όπου σήμερα στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, εκτός του παλαιού Διοικητηρίου, στο οποίο σήμερα στεγάζεται η Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Το 1982 μετακινήθηκε στο σημερινό της στρατόπεδο στη Βάρη. Εκεί βρίσκονται στρατώνες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, υπαίθριοι χώροι εκπαίδευσης και αθλητισμού, καθώς και το Μουσείο της Σχολής.

Δείτε το βίντεο από την ζωντανή Μετάδοση από το Αμφιθέατρο "Ξηρός" της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Φωτογραφία του χρήστη Εκπρόσωπος Τύπου Γενικού Επιτελείου Στρατού.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.