Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ... «ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΛΕΕΙ Ο ΚΑΤΣΙΚΗΣ

"Εμείς ξεκάθαρα τονίσαμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο όρος Μακεδονία σε οποιαδήποτε γλώσσα και αν μεταφράζεται, είτε σε σύνθ...





"Εμείς ξεκάθαρα τονίσαμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο όρος Μακεδονία σε οποιαδήποτε γλώσσα και αν μεταφράζεται, είτε σε σύνθετη ονομασία, είτε ως γεωγραφικός προσδιορισμός, είναι όρος που εμείς δεν θα συμφωνήσουμε να συνυπάρχει", δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6.




Ερωτηθείς για το τί θα πράξει εάν στην ονομασία των Σκοπιών υπάρχει ο όρος 'Μακεδονία' και το κόμμα των ΑΝΕΛ το δεχτεί απάντησε μεταξύ άλλων: "Για τον Πρόεδρο τα εθνικά θέματα είναι αδιαπραγμάτευτα, όταν θίγουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την εθνική ταυτότητα της μεγάλης μας σε ιστορία Ελλάδας... Σε μία τέτοια περίπτωση, που δεν πρόκειται να συμβεί, εγώ δεν θα συμφωνούσα ποτέ. Το κόμμα δεν θα συμφωνήσει διότι ήδη έχει πάρει θέση".

Στο ερώτημα εάν θα πάρει μέρος στα συλλαλητήρια για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Κατσίκης απάντησε: "Θα πάρουμε μέρος στα συλλαλητήρια. Θα είναι εκεί οι βουλευτές των ΑΝΕΛ...και θα προσπαθήσω να ανέβω κι εγώ", ενώ αναφορικά με τη στάση της Εκκλησίας για το θέμα είπε: "Ο κ. Ιερώνυμος, τον οποίο εκτιμούμε, εξέφρασε μία προσωπική άποψη, δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία δεν θα συμμετέχει στα συλλαλητήρια".