Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στα σαράντα θα του στήσουν και άγαλμα στην Α' πτέρυγα! Ο... αφρός των φυλακών Κορυδαλλού τίμησε το είδωλό του Στεφανάκο!!! ΒΙΝΤΕΟ

Την μνήμη του Βασίλη Στεφανάκου, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη Τετάρτη από τα πυρά αγνώστων στο Χαϊδάρι, τίμησαν οι πρώην συγκρ...



Την μνήμη του Βασίλη Στεφανάκου, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη Τετάρτη από τα πυρά αγνώστων στο Χαϊδάρι, τίμησαν οι πρώην συγκρατούμενοι του στις φυλακές Κορυδαλλού.





Μάλιστα, όπως γράφει το protothema.gr, δύο πρώην συγκρατούμενοί του εκφώνησαν έναν ιδιαίτερο επικήδειο για τον νεκρό πρώην βαρυποινίτη.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν: «Βασίλης δεν είναι κοντά μας σαν παρουσία. Θα είναι, όμως κοντά μας στο μυαλό μας, στην καρδιά μας. Προσπάθησε να μας κάνει όλους καλύτερους. Σήμερα είναι η κηδεία του. Σήμερα τιμούμε την μνήμη του. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε τη μνήμη του. Πριν λίγες μέρες ο Βασίλης Στεφανάκος σκοτώθηκε. Αλλά σκοτώθηκε ξανά. Ο δεύτερος θάνατος του ήταν από τους δημοσιογράφους όπως τον παρουσίασαν».
«Εμείς όμως που γελάσαμε μαζί του, γίναμε φίλοι μαζί του, τον ξέρουμε. Ο Βασίλης για όσα χρόνια ήταν στην Α’ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, καθόταν όλη μέρα στο τραπεζάκι στο κελί 40, η πόρτα του ήταν πάντα ανοιχτή για όσους είχαν ανάγκη, για όσους χρειάζονταν χρήματα, για όσους είχαν ανάγκη, για όλα τα προβλήματα ήταν πάντα εκεί. (...). Ο Βασίλης δεν κοίταζε την πάρτη του, αλλά το σύνολο, τον συγκρατούμενο», συνέχισαν.

Σε άλλο σημείο ανέφεραν ότι ο Στεφανάκος «ήταν είναι ιδιαίτερο άτομο, είχε δικό του κώδικα αξιών είτε τον συμπαθούσε κανείς, είτε όχι.

«Ο Βασίλης μπορεί να έφυγε αλλά ο θάνατος δεν τον κέρδισε (...) Τον Βασίλη δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ», κατέληξαν οι συγκρατούμενοι.

Στο τέλος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ενώ αμέσως μετά φώναξαν «Καλό ταξίδι Βασίλη, αθάνατος!», ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.