Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΣ...!!! ΓΑΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη Ένας Γάλλος δήμαρχος βρίσκεται υπό πυρά μουσουλμάνων για την κατάργηση εναλλακτικών επιλογών χωρ...






Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ένας Γάλλος δήμαρχος βρίσκεται υπό πυρά μουσουλμάνων για την κατάργηση εναλλακτικών επιλογών χωρίς χοιρινό σε σχολικά γεύματα.




Ένας θαρραλέος Γάλλος δήμαρχος στη νότια Γαλλία κατηγορείται ότι ήταν αντί-μουσουλμάνος αφού έβγαλε χοιρινά σχολικά γεύματα, δηλώνοντάς τα ως «αντί-Ρεπουμπλικανικά». Ο Julien Sanchez (κάτω), ο δήμαρχος του Εθνικού Μετώπου του Beaucaire, μια πόλη νότια της Αβινιόν, κατάργησε το δαπανηρό πρόγραμμα που έφερε ο προκάτοχός του την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής θητείας.






Η αλλαγή επηρεάζει περίπου 150 – κυρίως μουσουλμάνους- μαθητές από τους 600 συνολικά, οι οποίοι επιλέγουν τα «γεύματα υποκατάστασης» χωρίς χοιρινό κρέας αντί για την τυποποιημένη επιλογή.

Η κίνηση χαρακτηρίστηκε ως «αντί-μουσουλμανική» από έναν υπουργό ισότητας. Η Marlene Schiappa δήλωσε στην BFM TV ότι η απόφαση ήταν «ένα τυπικό παράδειγμα κάποιος που χρησιμοποιεί τον κοσμικό χαρακτήρα ως αντί-μουσουλμανικό πολιτικό όπλο». Σε ένα άρθρο εφημερίδας που αναγγέλλει την αλλαγή πολιτικής τον Δεκέμβριο, ο Sanchez είπε ότι τα χοιρινά γεύματα ήταν «αντί-Ρεπουμπλικανικά».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Beaucaire, Laure Cordelet, το χαρακτήρισε ως «επίθεση στα δικαιώματα των μουσουλμάνων παιδιών» που «στιγματίζει την κοινότητα του Μαγκρέμπ (βορειοαφρικανική) και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί στο όνομα του κοσμικού».


Η αντιπαράθεση ακολουθεί μια παρόμοια περίπτωση το 2015, όταν ο ρεπουμπλικάνος δήμαρχος Chalon-sur-Saone (νότια της Ντιζόν) Gilles Platret διέλυσε το μενού υποκατάστασης χοιρινού κρέατος στα σχολικές καντίνες της πόλης.

Το διοικητικό δικαστήριο της Ντιζόν (Dijon) εμπόδισε την απόφαση τον Αύγουστο του 2017, λέγοντας ότι ήταν αντίθετο με τα «συμφέροντα των παιδιών». Ο δήμαρχος άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής ενώπιον του διοικητικού εφετείου της Λυών.



Οι γονείς των φοιτητών εναντίον της απόφασης στο Beaucaire θα συγκεντρωθούν μπροστά από το δημαρχείο για μια διαδήλωση πικνίκ στις 15 Ιανουαρίου.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr