Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ... Σέρβος Ακαδημαϊκός: Το Κοσσυφοπέδιο ανήκει στους Αλβανούς, αυτοί είναι η πλειοψηφία

Ο 94χρονος Νίκολα Χαϊντίν, πρώην πρόεδρος της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών- SANU, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδι...


Ο 94χρονος Νίκολα Χαϊντίν, πρώην πρόεδρος της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών- SANU, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει χαθεί από τη Σερβία.






Το Κοσσυφοπέδιο ήταν μια αποτυχημένη υπόθεση και είναι απαραίτητο για τους σημερινούς ανθρώπους να συνηθίσουν ότι το Κοσσυφοπέδιο χάθηκε, όπως είπε και ο Ντόμπριτσα Τσόσιτς (πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας 1992-93)», δήλωσε ο Χαϊντίν, που η ζωή και η καριέρα του σημάδεψαν τη νεότερη σερβική ιστορία και χωρίς υπερβολή μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μάρτυρας ενός αιώνα, γράφει η σερβική «Nedeljnik».




«Ποιο είναι το Σερβικό Κόσοβο; Πόσο φαντάζεσθε το Κοσσυφοπέδιο στη Σερβία; Μπορείτε να φαντασθείτε έναν Δήμο στην κεντρική Σερβία ή στη Βοϊβοντίνα, στον οποίο πρόεδρος να είναι Αλβανός; Φυσικά, δεν μπορείτε, όπως και εγώ», είπε ο Χαϊντίν.

Νίκολα Χαϊντίν, μάρτυρας δύο αιώνων: Πρέπει αυτός ο λαός εγκαίρως να συνηθίσει στο γεγονός ότι το Κοσσυφοπέδιο χάθηκε, γράφει το σερβικό δημοσίευμα

«Είναι προς το συμφέρον μας να εκμεταλλευθούμε το καλύτερο από το Κοσσυφοπέδιο και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε στο λαό μας που ζούσε στο Κοσσυφοπέδιο, όπου υπάρχουν τα ιερά κτήρια και η πολιτιστική κληρονομιά μας και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ώστε να τύχουν διεθνούς προστασίας», κατέληξε ο Χαϊντίν, που ήταν πρόεδρος της Σερβικής Ακαδημίας επί τρεις συνεχείς θητείες.

«Υπάρχουν 100 χιλιάδες Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο, και μπορούν να λάβουν όσα δικαιώματα έχουν και οι τα δύο εκατομμύρια των Αλβανών. Δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι απροσδόκητο», είπε.
Ο ίδιος στη συνέντευξη του που αναφέρθηκε στο Βασίλειο της Σερβίας, στη Γιουγκοσλαβία και στη Δημοκρατίας της Σερβίας, ιστορία ενός αιώνα, θα τονίσει:

«Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη όπου ζει μια πλειοψηφία ενός έθνους που να ανήκει στους μειονοτικούς πληθυσμούς. Δυστυχώς είναι μια σκληρή πραγματικότητα και ένα γεγονός, δεν μπορούμε να μετρατρέψουμε τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου σε Σέρβους», είπε χαρακτηριστικά.

Το σερβικό δημοσίευμα, όπως ήταν αναμενόμενο, αναμεταδόθηκε άμεσα σε πολλά αλβανικά μέσα ενημέρωσης όπως δείχνει η παρακάτω φωτό από 27.al.

(Στοιχεία από nedeljnik.rs , 27.al)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.