Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΓΗΓΑΝ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Γέμισε Κεντρικός δρόμος της Λευκωσίας - Ένα λάφυρο από την Τουρκία ανάμεσα σε αυτά

«Έμφραγμα» στους δρόμους της Λευκωσίας, προκάλεσε η διέλευση αρματοφορέων με τεθωρακισμένα, που προορίζονταν για το Μουσείο Στρατιωτ...

Κεντρικός δρόμος της Λευκωσίας γέμισε άρματα μάχης





«Έμφραγμα» στους δρόμους της Λευκωσίας, προκάλεσε η διέλευση αρματοφορέων με τεθωρακισμένα, που προορίζονταν για το Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας της Κύπρου καθώς η κεντρική λεωφόρος Λόρδου Βύρωνα, έμεινε κλειστή για περίπου τέσσερις ώρες. 

το γεγονός ότι ήταν πολύ πρωί οι οδηγοί δεν γλύτωσαν την ταλαιπωρία.




Πρόκειται για τα πρώτα του εκθέματα που απέκτησε αυτό το Μουσείο της Κύπρο. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της κυπριακής εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», πρόκειται για άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα «κειμήλια» που με τα πληρώματά τους έγραψαν σελίδες ένδοξης ιστορίας στην Εθνική Φρουρά.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο Μουσείο μεταφέρθηκαν ανάμεσα στα άλλα, ένα παλαιό άρμα μάχης Τ-34/85 ρωσικής κατασκευής (τα οποία αγοράστηκαν μέσω Αιγύπτου τη δεκαετία του '60), ένα άρμα μάχης Μ-47 αμερικανικής κατασκευής (πρόκειται για τουρκικό άρμα το οποίο καταλήφθηκε στον Πενταδάκτυλο το '74), και ένα τροχοφόρο τεθωρακισμένο Marmon Herrington νοτιοαφρικανικής κατασκευής του Β' ΠΠ.

3a398i7ech3t2fr9m6rdfl5wbnxiwob417dm0pude3avo6bttmzd70v7ffjhnhnd

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.