Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Χάσαμε 5 από τους βατραχανθρώπους μας στα Ίμια» Όταν ο τουρκος αντισυνταγματάρχης παραπονιόταν στην Milliyet για τους «φιλους του»

2016: Η τουρκική εφημερίδα MİLLİYET, φιλοξενεί δηλώσεις του Συνταγματάρχη εν αποστρατεία, Ali Tursken, o οποίος όπως υποστηρίζει ήταν επ...


2016: Η τουρκική εφημερίδα MİLLİYET, φιλοξενεί δηλώσεις του Συνταγματάρχη εν αποστρατεία, Ali Tursken, o οποίος όπως υποστηρίζει ήταν επικεφαλής της τουρκικής ομάδας βατραχανθρώπων στο επεισόδιο των Ιμίων.






Όπως αναφέρει στην εφημερίδα, «αφού κατεβάσαμε την ελληνική σημαία με επιτυχία υψώσαμε τη δική μας. Πέντε φίλοι μας σκοτώθηκαν υπέρ πατρίδος, αλλά η Τουρκία τους ξέχασε γρήγορα».




Εκείνη την εποχή ο Turksen ήταν Πλωτάρχης της ομάδας SAT. Αποστρατεύθηκε συνταγματάρχης και μιλάει για πέντε συναδέλφους του που χάθηκαν, μετά από την επιχείρηση στα Ίμια. "Πέντε από τους βατραχανθρώπους μας έχασαν τη ζωή τους μετά την επέμβαση. Αφησαν πίσω τις οικογένειές τους για το καθήκον. Όλοι ξεχάστηκαν γρήγορα".

Ο Turksen αναφέρεται στην πτώση μεταγωγικού ελικοπτέρου στο Αξάζ όπου σκοτώθηκαν οι πέντε συνάδελφοί του. Στο ελικόπτερο επέβαινε και ο ίδιος αλλά σώθηκε. Μόλις το ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα κατόρθωσε να διαφύγει από ένα σπασμένο παράθυρο.

Ο θρύλος ήθελε για πολλά χρόνια όλους τους Τούρκους κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση των Ιμίων, νεκρούς. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει αποδειχθει

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.