Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκαριστικές καταθέσεις- Σκότωσαν, τεμάχισαν και σκόρπισαν στα σκουπίδια τα μέλη 27χρονου φοιτητή

Ένα ξεχασμένο USB οδήγησε τις αρχές στους δύο δράστες συμπατριώτες του 27χρονου Σύρου φοιτητή ιατρικής Husam Alosman, οι οποίοι αφού τον ...



Ένα ξεχασμένο USB οδήγησε τις αρχές στους δύο δράστες συμπατριώτες του 27χρονου Σύρου φοιτητή ιατρικής Husam Alosman, οι οποίοι αφού τον σκότωσαν, τον τεμάχισαν και πέταξαν τα μέλη του σε κάδους απορριμάτων.






Ο 27χρονος Husam Alosman, όπως παρουσιάζεται με λεπτομέρειες στη δικογραφία που δημοσιοποιεί ο Ελεύθερος Τύπος, ήταν τελειόφοιτος φοιτητής Ιατρικής στη Δαμασκό και ήρθε παράνομα στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας στις 9 Ιανουαρίου 2014.

Οι δράστες ήταν ο 35χρονος Feras Skati και ο συνεργός του Mohamad Alabed 25 χρόνων. Μετά τη σύλληψη των δύο δραστών και στην ακροαματική διαδικασία τον Οκτώβριο του 2017, ο ένας δράστης κατονόμαζε τον άλλον ως δολοφόνο και «τεμαχιστή». Ο 35χρονος «ήθελε να κάνει γρήγορα λεφτά», είπαν οι μάρτυρες, εξαπατούσε παράτυπους μετανάστες ότι δήθεν είχε «άκρες» να τους μεταφέρει παράνομα και στη συνέχεια τους ξυλοφόρτωνε και τους λήστευε.




Ο 25χρονος συνεργός του υποστήριξε πως ήταν και αυτός «θύμα» του κυκλώματος των διακινητών, είναι παντρεμένος με ένα παιδί, μηχανικός σκαφών, μέλος ευυπόληπτης οικογένειας Σύρων που ζει στη Γαλλία. «Ο γιος μου δεν μπορεί να έχει κάνει τέτοιο φόνο», είπε ο πατέρας του που είχε έρθει στην Ελλάδα για να τον υπερασπιστεί. Ο 35χρονος είπε στο δικαστήριο: «Αγοράσαμε βαλίτσα και προσπαθήσαμε να τον βάλουμε μέσα αλλά δεν χώραγε. Τότε ο συγκατηγορούμενός μου πρότεινε να τον κόψουμε στη μέση. Αγοράσαμε πριόνι και μαχαίρια. Αρνήθηκα να τον κόψουμε μαζί. Εκοψε τα πόδια, τα βάλαμε στην τσάντα και τα πετάξαμε έξω στον κάδο, όπως και τα ρούχα. Δεν έψαξα στις τσέπες του γιατί δεν είμαι κλέφτης και έτσι δεν βρήκα το USB. Oταν τελειώσαμε, πήρε το κινητό του και 2.000 ευρώ, εγώ πήρα λιγότερα. Ο καθένας συνέχισε τη ζωή του».

Από την πλευρά του, ο 25χρονος δεύτερος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έπεσε θύμα του συγκατηγορούμενού του, ο οποίος ήταν «στυγνός εκβιαστής και διακινητής ανθρώπινων ψυχών. Διακινούσε άτομα συνεργαζόμενος με άλλους αλλοδαπούς, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που εξαπατούσε τα θύματά του καρπώνοντας τεράστια χρηματικά ποσά από εκείνους και τους συγγενείς τους. Το ίδιο συνέβη και με το θύμα, που διαπληκτίστηκε με το διακινητή και επήλθε το τραγικό αποτέλεσμα. Είμαι και εγώ θύμα της κατάστασης».

Την 1η Φεβρουαρίου 2014 σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Σπάρτης στην Καλλιθέα βρέθηκαν τα κάτω άκρα, σε άλλον κάδο της οδού Σοφοκλέους τα ρούχα του θύματος και στις 7 του ίδιου μήνα, στο κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στον Ασπρόπυργο, το υπόλοιπο σώμα. Το USB που βρέθηκε στο σάκο περιείχε μια φωτογραφία με δύο άνδρες και ένα παιδί, ενώ πίσω τους υπήρχε κτίριο με επιγραφή στα αραβικά. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα στις 29 Ιανουαρίου 2015, αφού πιστοποιείται ότι ένας από τους άνδρες είναι το θύμα, δημοσιοποιείται αυτή η φωτογραφία.

Στις 18 Μαρτίου 2015 επικοινωνεί με τους αστυνομικούς ένας Σύρος καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος αναγνώρισε μέσα από το Διαδίκτυο το νεαρό θύμα και ανέφερε ότι γνωρίζει τον κουνιάδο του. Σε συνέχεια επικοινωνιών, ανέφερε τα στοιχεία του άτυχου 27χρονου, πότε ήρθε στην Ελλάδα λαθραία και την επαφή που είχε με τον πρώτο δολοφόνο, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που είδε το θύμα και θεωρητικά τον είχε οδηγήσει στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψει παράνομα στη Σουηδία καταβάλλοντας 5.000 ευρώ.

Η συμφωνία μεταξύ των συγγενών του φοιτητή και των δραστών ήταν στις 30 Ιανουαρίου 2014 ο 27χρονος να ταξιδέψει αεροπορικώς για Σουηδία, αφού γινόταν η καταβολή των χρημάτων, όταν εκείνος θα έστελνε μήνυμα στην αδελφή του. Το ταξίδι αναβλήθηκε για την επόμενη μέρα, όπως κατέθεσε η αδελφή του θύματος, ενώ η τελευταία επικοινωνία μαζί του ήταν την προηγούμενη. Είχε συνεννοηθεί με τον αδελφό της να της στείλει μήνυμα όταν έφθανε στη Σουηδία, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Οταν επικοινώνησαν με τους δράστες, εκείνοι υποστήριξαν πως μπορεί να είχαν κρατήσει τον 27χρονο σε κάποιο κέντρο κράτησης, για αυτό δεν επικοινώνησε.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.