Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ: Κουρδικές ρουκέτες από την Εφρίν χτύπησαν την τουρκική πόλη Κιλίς – Τέσσερις νεκροί και 25 τραυματίες (φωτο)

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν όταν μια κουρδική ρουκέτα χτύπησε τζαμί στην πόλη Κιλίς της Τουρκίας, σύ...



Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν όταν μια κουρδική ρουκέτα χτύπησε τζαμί στην πόλη Κιλίς της Τουρκίας, σύμφωνα με τις τοπικές τουρκικές Αρχές.







«Μια ρουκέτα από τη Συρία χτύπησε το τζαμί Τζαλίκ την ώρα των προσευχών», δήλωσε ο κυβερνήτης του Κιλίς Μεχμέτ Τεκιναρσλάν στο κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η ρουκέτα χτύπησε τον τρούλο του τζαμιού με αποτέλεσμα αυτός να καταρρεύσει μερικώς, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Ο κυβερνήτης δήλωσε ακόμα ότι τη ρουκέτα εκτόξευσαν οι Κούρδοι των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) από το γειτονικό κουρδικό καντόνι της Εφρίν στη Συρία.
Ο τρούλος του τζαμιού που χτυπήθηκε από την κουρδική ρουκέτα.

Σε άλλες του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, ο κυβερνήτης αναφέρθηκε και σε δεύτερη ρουκέτα που χτύπησε μια πολυκατοικία σε απόσταση 100 μέτρων από το τζαμί.






Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από το δεύτερο χτύπημα, πρόσθεσε.

Η Τετάρτη 24 Ιανουαρίου είναι η πέμπτη ημέρα της τουρκικής εισβολής «Επιχείριση Κλάδος Ελαίας» στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Δύο τουρκικές μεραρχίες (20.000 άνδρες) και 5.000 άτακτοι ισλαμιστές μισθοφόροι επιτίθενται σε περίπου 10.000 Κούρδους πολιτοφύλακες.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές σε κουρδικούς στόχους, το τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπά τις κουρδικές πόλεις και οι Κούρδοι απαντάνε με ρουκέτες προς τις τουρκικές πόλεις.

Στην περίμετρο της Εφρίν μαίνονται μάχες μεταξύ των αμυνομένων Κούρδων και των Τούρκων που προσπαθούν να σπάσουν τις γραμμές τους.

Οι φωτογραφίες είναι μέσα από το τζαμί, από όπου ανασύρθηκαν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί.

Πολεμικός χάρτης βορειοδυτικής Συρίας:






Με κίτρινο χρώμα τα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη. Με κόκκινο χρώμα η συριακή κυβέρνηση. Με πράσινο ανοιχτό οι «μετριοπαθείς ισλαμιστές και με πράσινο σκούρο η Αλ Κάιντα. Με γαλάζιο τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.