Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΝ «ΟΜΑΔΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ» «ΒΛΕΠΕΙ» Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Οι τρεις δράστες άφησαν τα εκρηκτικά στα σκαλιά και πυροβόλησαν κατά του φρουρού – Διέφυγαν με βανάκι, το οποίο έκαψαν στα Εξάρχει...

Την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική πίσω από τη βόμβα στο Εφετείο





Οι τρεις δράστες άφησαν τα εκρηκτικά στα σκαλιά και πυροβόλησαν κατά του φρουρού – Διέφυγαν με βανάκι, το οποίο έκαψαν στα Εξάρχεια – Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ ο κάλυκας που εντοπίστηκε έξω από το Εφετείο – Όλο το χρονικό της βομβιστικής επίθεσης

Από πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ προέρχεται ο κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο που ήταν το όχημα διαφυγής των βομβιστών του Εφετείου. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πρόκειται για κάλυκα διαμετρήματος 7,62Χ39mm που παραπέμπει σε πολεμικό τυφέκιο.




Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της οργάνωσης που πραγματοποίησε την επίθεση, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης ή αναφορά στο όνομα, από τον άνθρωπο που έκανε τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν ως πιθανότερη εκδοχή να πρόκειται για την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), καθώς το σημερινό χτύπημα, έχει ομοιότητες με τις βομβιστικές επιθέσεις στην EUROBANK στην οδό Σανταρόζα και στον ΣΕΒ στο Σύνταγμα, καθώς και τη βομβιστική απόπειρα στο υπουργείο Εργασίας, για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η ΟΛΑ.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν τον αστυνομικό που είδε τους δράστες, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους βομβιστές πριν και μετά την επίθεση.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη σε όλους τους γύρω δρόμους, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σπύρος Κοντονής μετέβη στο Εφετείο Αθηνών, είδε τις καταστροφές που προκάλεσε η έκρηξη και ενημερώθηκε από την αστυνομία.

newsbomb.gr