Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

KAΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ: ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ

ΚΡΙΜΑ... ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ 200 ΜΕΤΡΩΝ! Στο καταφύγιο Πριόνια στον...







ΚΡΙΜΑ... ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ 200 ΜΕΤΡΩΝ!
Στο καταφύγιο Πριόνια στον Όλυμπο μεταφέρονται αυτήν την ώρα οι δύο τραυματισμένοι ορειβάτες (49 και 55 χρόνων), από τους διασώστες. Όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ώρα άφιξής τους στο καταφύγιο υπολογίζεται μετά τις 9 το βράδυ.




Σύμφωνα με σχετική επίσημη ανακοίνωση, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου στις 13.32 από φίλο των ορειβατών, ο οποίος ανέφερε το συμβάν. Στην επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, συμμετέχουν έξι διασώστες της ΕΟΔ, οκτώ στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και κλιμάκιο της 2ης ΕΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τραυματίες φέρουν εκδορές στο πρόσωπο και κατάγματα στα πλευρά. Τονίζεται δε, ότι με την άφιξή τους στο καταφύγιο Πριόνια, οι τραυματισμένοι ορειβάτες θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Το σημερινό συμβάν έρχεται μία ημέρα μετά την τραγωδία, επίσης στον Όλυμπο, με την πτώση ορειβάτη σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ