Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ... Η «ΛΑ ΝΙΝΙΑ»... «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ» ΔΗΛΑΔΗ... ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...!!!

Συναγερμό έχουν σημάνει οι μετεωρολόγοι στη Βρετανία. Προβλέπουν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι πάρα πολύ κρύος, εξαιτίας της «Λα Νί...

Καιρός: Το «Κοριτσάκι» πλησιάζει και απειλεί να… θάψει στο χιόνι την Ευρώπη




Συναγερμό έχουν σημάνει οι μετεωρολόγοι στη Βρετανία. Προβλέπουν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι πάρα πολύ κρύος, εξαιτίας της «Λα Νίνια», του φυσικού φαινομένου που φέρνει μακράς διάρκειας κακοκαιρία και ψύχος.

Η «Λα Νίνια» ή «Το Κοριτσάκι» προκαλεί ψυχρά καιρικά φαινόμενα κυρίως στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά όπως και πριν από επτά χρόνια αναμένεται να φτάσει στην Ευρώπη το Φεβρουάριο, που εκτιμάται ότι θα είναι «ο πιο ψυχρός μήνας για πολλά χρόνια».




Το αντίστοιχο φαινόμενο το 2010 και το 2011, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, προκάλεσε αυξημένη χιονόπτωση στη Βρετανία, αλλά και μεγάλη ξηρασία στην Αφρική.

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία συνιστά στον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος, λέγοντας ότι είναι πρόωρο να γνωρίζουμε από τώρα τι θα συμβεί μέσα στο Φεβρουάριο και ότι «πιθανώς ο αντίκτυπος του φαινομένου να είναι ηπιότερος φέτος».

Ωστόσο, εξηγούν ότι θα υπάρχει περισσότερη παγωνιά, αλλά λιγότερο χιόνι και ότι οι θερμοκρασίες υπό το μηδέν που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα θα υποχωρήσουν έως τα Χριστούγεννα.

Μετεωρολογική «βόμβα» για το Δεκέμβριο - Οκτώ επιστήμονες προειδοποιούν...

Την ίδια ώρα, ότι ο φετινός Δεκέμβριος αναμένεται να είναι ο πιο ψυχρός από το 2010 σε όλη την Ευρώπη, διαμηνύουν οκτώ μετεωρολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα είναι ασυνήθιστα κρύο, προτού οι θερμοκρασίες επιστρέψουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι το «ρεκόρ» ψύχους οφείλεται στο γεγονός ότι υψηλές πιέσεις κοντά στην Ισλανδία και τη βορειοδυτική Ρωσία «ωθούν» τους παγωμένους αρκτικούς ανέμους νοτιότερα, προς την ήπειρό μας.

Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα και τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα για τη συγκεκριμένη εποχή του έτους.

Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι μια παρατεταμένη περίοδος έντονου ψύχους θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα.

newsbomb.gr