Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΝΤΕΝΗΣ ΡΟΝΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΗ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανεστάλη προσωρινά η απέλαση από τις ΗΠΑ της ομογενούς μητέρας τριών ανήλικων παιδιών και επιχειρηματία, Ντένης Ρόντου (De...





ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανεστάλη προσωρινά η απέλαση από τις ΗΠΑ της ομογενούς μητέρας τριών ανήλικων παιδιών και επιχειρηματία, Ντένης Ρόντου (Denada Rondos).




Η απόφαση ελήφθη το πρωί της Δευτέρας και η συνήγορος της ομογενούς Erin O’ Neil Baker, μιλώντας στον «Ε.Κ.» επεσήμανε ότι η ομογενής θα παραμείνει στη χώρα έως ότου επανεξεταστεί η υπόθεσή της από το Μεταναστευτικό Δικαστήριο.

Ερωτηθείσα εάν η ομογενής θα συνεχίσει να φοράει βραχιολάκι (GPS) είπε ότι θα συνεχίσει να το φοράει μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο.

Οσον αφορά τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την επανεξέταση της υπόθεσης, εξήγησε ότι σε «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική» και ότι μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες και μήνες.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στην Ντένη και στον Βύρωνα Ρόντο την ώρα που ετοίμαζαν τις αποσκευές τους για να μεταβούν στον 1ο Τερματικό Σταθμό του Διεθνούς Αεροδρομίου «Κένεντι», απ’ όπου το βράδυ της Δευτέρας επρόκειτο να λάβει χώρα η απέλασή της.

Ο σύζυγός της Βύρων Ρόντος μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους συμπολίτες του, τους πολιτικούς και τους φίλους που ένωσαν τις φωνές τους με την βουλευτή Ελίζαμπεθ Ιστυ και την δικηγόρο Erin O’ Neil Baker και έστω και στο παρά πέντε τους δόθηκε η ευκαιρία να υπερασπιστούν την υπόθεσή τους στο δικαστήριο.

Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι του Τσεσάιρ (Cheshire) του Κονέκτικατ συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Δήμου, άναψαν κεράκια σε ένδειξη συμπαράστασης για την Ντένη Ρόντου (Denada Rondos) και ζήτησαν από τις αρχές να αναστείλουν την απόφασή τους για την απέλασή της από τη χώρα.





Μεταξύ αυτών και η ομοσπονδιακή βουλευτής του Κονέκτικατ Ελίζαμπεθ Ιστυ (Elizabeth Esty) και άλλοι αιρετοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι προ μερικών εβδομάδων έχουν στείλει επιστολές προς το Tμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security) και τη Μεταναστευτική Υπηρεσία (Immigration and Customs Enforcement) και έχουν ζητήσει επίσημα την αναστολή της απόφασης ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία επανεξέτασης της υπόθεσής της από το Δικαστήριο.

Η Ντένη Ρόντου, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» είναι η δεύτερη ομογενής επιχειρηματίας, η οποία εάν δεν αλλάξουν τα δεδομένα την ύστατη στιγμή θα απελαθεί από τη χώρα.

Προηγήθηκε προ έξι μηνών η απέλαση στο Μεξικό του εστιάτορα Ρομπέρτο Μπέρισταϊν, συζύγου της Ελληνίδας Ελένης Μπέρισταϊν και πατέρα τριών ανήλικων παιδιών ηλικίας 8, 14 και 15 ετών. Η υπόθεσή του έτυχε μεγάλης δημοσιότητας αφ’ ενός μεν διότι η Ελληνίδα σύζυγός του είχε ψηφίσει υπέρ του Τραμπ στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, αφ’ ετέρου δε διότι πρόκειται για έναν επιχειρηματία.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι οι αρχές πρόσφατα απέλασαν και έναν άλλο ομογενή στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, παντρεμένο και πατέρα ενός ανήλικου παιδιού.

Ο Βύρωνας και η Ντένη Ρόντου διαμένουν στο Λίτσφιλντ του Κονέκτικατ, ενώ τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολείο και σε βρεφονηπιακό σταθμό και εάν απελαθούν θα χάσουν το σχολικό έτος και το χειρότερο θα υποχρεωθούν να διαμείνουν στη Χειμάρρα με τις γνωστές σε όλους προκλήσεις.

Το ζεύγος Ρόντου διατηρεί το δικό του εστιατόριο «Viron Rondο Osteria» στο Τσεσάιρ του Κονέκτικατ, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα στην περιοχή και προσφέρει εργασία σε εξήντα περίπου κατοίκους της περιοχής.

Παράλληλα, προσφέρουν τον οβολό τους σε ευαγή ιδρύματα και σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

ekirikas