Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ «ΚΑΚΙΑΣ ΧΟΥΝΤΑΣ»...!!! ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ...!!!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, πρότεινε αλλαγές στα βιβλία των Θρησκευτικών και της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγ...

Φωτογραφία: Eurokinissi





Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, πρότεινε αλλαγές στα βιβλία των Θρησκευτικών και της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Σύμφωνα με την απόφαση, προτείνεται να επικαιροποιηθεί η εικόνα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης στο βιβλίο «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» της Ε’ Δημοτικού. Στο ίδιο βιβλίο αντικαθίσταται αναγράφεται και η ψήφος στα 17 αντί 18 χρόνια, αφού στις επόμενες εκλογές, θα προσέλθουν στις κάλπες παιδιά 17 ετών.




Στο φετινό βιβλίο υπάρχει η φωτογραφία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο κ. Γαβρόγλου υπέγραψε την εκτύπωση επτά βιβλίων Δημοτικού Σχολείου για το επόμενο σχολικό έτος 2018-19 και την εκτύπωση με διορθώσεις:

1) των διδακτικών βιβλίων: «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» Ε’ Δημοτικού και «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» ΣΤ’ Δημοτικού, και

2) των Φακέλων Θρησκευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, εγκρίθηκε η εκτύπωση των εξής βιβλίων:

Σχετικά με την εκτύπωση με διορθώσεις α) των διδακτικών βιβλίων: «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» Ε’ Δημοτικού και «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» ΣΤ’ Δημοτικού, και β) των Φακέλων Θρησκευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εγκρίνουμε τις κάτωθι διορθώσεις:

Α) ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

1. Σελ. 13: Στο πράσινο πλαίσιο: « … ύστερα από 10 χρόνια μόνιμης παραμονής…» να αντικατασταθεί με «… ύστερα
από 7 χρόνια μόνιμης παραμονής…»
2. Σελ. 17: Στο τρίτο πράσινο πλαίσιο. «Όταν γίνουμε 18 χρονών, θα ψηφίζουμε…» να αντικατασταθεί με «Όταν γίνουμε 17 χρονών, θα ψηφίζουμε…»
3. Σελ. 18: Τελευταία ετικέτα. «Όταν θα γίνω 18… θα είμαι…» να αντικατασταθεί με το «Όταν θα γίνω 17… θα είμαι…»
4. Σελ. 20: Στο κάτω δεξί μέρος της σελίδας, «η Αιξονή» να αντικατασταθεί με «η Αιξωνή»
5. Σελ. 28: Στο χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης λείπει η Κροατία και στο πράσινο πλαίσιο στην τελευταία γραμμή το «αριθμεί 27 κράτη μέλη…» να αντικατασταθεί με «αριθμεί 28 κράτη μέλη…»
6. Σελ. 50: Δεύτερη γραμμή από το τέλος, «την έχουν υπογράψει 191» να αντικατασταθεί με «την έχουν υπογράψει193»
7. Σελ. 55: Τέταρτη γραμμή από πάνω προς τα κάτω «Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων» νααντικατασταθεί με «Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών»
8. Σελ. 64: Προτείνεται η επικαιροποίηση της εικόνας του Προέδρου Δημοκρατίας και της εικόνας της Κυβέρνησης




ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

1. Σελ. 16: Το ΥΠΑΙΘ να αντικατασταθεί με το ΥΠΠΕΘ
2. Σελ. 17: Γραμμή 7 από το τέλος. Το ΥΠΑΙΘ να αντικατασταθεί με το ΥΠΠΕΘ και να διορθωθεί σε Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
3. Σελ 26: Γραμμή 3 ως 5 από το τέλος. «, , ο μουσουλμανισμός ο ιουδαϊσμός, ο βουδισμόςκαι ο ινδουισμός» να διορθωθούν με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα
4. Σελ. 30: Γραμμή 4 από το τέλος. «από 52 Περιφερειακές Ενότητες (πρώην Νομούς)» να αντικατασταθεί με «από
74 Περιφερειακές Ενότητες»
5. Σελ. 33: Γραμμή 13 από το τέλος «Οι δημοτικές εκλογές γίνονται κάθε 4 χρόνια…» να αντικατασταθεί με «δημοτικές εκλογές γίνονται κάθε 5 χρόνια…»
6. Σελ. 37: Αντικατάσταση της εικόνας λογαριασμού ΔΕΗ με νεότερη, αν είναι εφικτό.
7. Σελ. 42: ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο χάρτης της Ελλάδος δεν περιλαμβάνει το Καστελόριζο, τη Γαύδο κτλ. Να αντικατασταθεί
με πλήρη και πιο ευκρινή χάρτη της Ελλάδος.
8. Σελ. 49: Πλαίσιο κάτω αριστερά στη σελίδα. Τα ονόματα των υπουργείων χρειάζονται επικαιροποίηση. Το
Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να γίνει Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. ΤοΥπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να γίνει Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να γίνει Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
9. Σελ. 54: Γραμμή 13 από το τέλος. «Οι πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω…» να αντικατασταθεί με «Οι πολίτες ηλικίας 17 ετών και άνω…»
10. Σελ. 60: Πρώτο πλαίσιο σελίδας. Τα τηλέφωνα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΔΕΗ νααντικατασταθούν με Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - 213-1520000 και ΔΕΗ – 11770

ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ...


iefimerida.gr