Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ Ο ΚΙΜ! ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΝΕΟ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟ ΠΥΡΑΥΛΟ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ - Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙ

Παγκόσμιος συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης (28/11), καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή Μέσα η Βόρεια Κορεά προχώρησε...

Πάτησε το κουμπί ο Κιμ! Εκτόξευσε νέο βαλλιστικό πύραυλο





Παγκόσμιος συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης (28/11), καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή Μέσα η Βόρεια Κορεά προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.




ΠρΟκειται για την 7η πυραυλική δοκιμή από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, παρά τις διεθνείς κυρώσεις και τις απειλές των ΗΠΑ.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι τύπου ήταν ο πύραυλος.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap που επικαλείται ως πηγή του το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη νότια επαρχία Πιονγκάν προς τα ανατολικά. Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα, πρόσθεσε το πρακτορείο.


Λεπτά μετά την εκτόξευση του πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας προχώρησαν σε πυραυλική δοκιμή ως απάντηση για την προκλητική ενέργεια.




Νωρίτερα σήμερα η Σεούλ είχε προειδοποιήσει ότι παρατηρήθηκε κινητικότητα σε μια βάση της Βόρειας Κορέας.

Η τελευταία βαλλιστική δοκιμή από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συγκάλεσε έκτακτη, κατεπείγουσα σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την νέα εκτόξευση του πυραύλου, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ο πύραυλος αυτός ενδέχεται να έπεσε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι κατέγραψε μια "πιθανή" εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα, στις 20.30 (ώρα Ελλάδας). «Είμαστε στη διαδικασία εκτίμησης της κατάστασης και θα παράσχουμε πρόσθετες λεπτομέρειες όταν είναι διαθέσιμες», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ. Και ο πρόεδρος Τραμπ είναι ενήμερος για τη νέα εκτόξευση

newsbomb.gr