Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη Σύμφωνα με τις ειδήσεις από την Ινδία, πλήθος από γυναίκες καίγονται μετά τον βιασμό. Μόλις πριν...





Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Σύμφωνα με τις ειδήσεις από την Ινδία, πλήθος από γυναίκες καίγονται μετά τον βιασμό. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Ινδουάδα κάηκε από τον καταδιώκτη-stalker της και πέθανε. Η μητέρα και η αδελφή της υπέφεραν επίσης σοβαρά εγκαύματα όταν προσπάθησαν να σώσουν την Ινδουάδα. Σύμφωνα με την αστυνομία, το 49% του δέρματος της μητέρας κάηκε και η αδελφή της είναι επίσης σε εντατική φροντίδα με σοβαρά εγκαύματα.




Ενώ μια φωτογραφία ενός ελέφαντα καιγόταν προκάλεσε οργή σε όλο τον κόσμο, οι γυναίκες καίγονται επίσης στην Ινδία, αλλά αυτές οι ταλαίπωρες δεν ενδιαφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ήταν όντως συγκλονιστικό το γεγονός ότι ένας αδίστακτος στην Ινδία έβαλε φωτιά και έκαψε ένα μωρό ελέφαντα. Και η φωτογραφία του «Burning Elephant» κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό φωτογραφιών υποστηρίζοντας ότι στο Bankura, μια περιοχή της Δυτικής Βεγγάλης, αυτό το είδος επίθεσης είναι για διασκέδαση ή αλλαγή της ρουτίνας.

Αλλά τα εγκαύματα των γυναικών είναι επίσης ρουτίνα στην Ινδία. Παρόλα αυτά, φωτογραφίες από την Ινδία όπου οι γυναίκες είναι καμένες δεν υπάρχουν, έτσι δεν υπάρχει καμία ένδειξη. Η «κόλαση είναι εδώ» ήταν το όνομα του φωτογράφου Biplab Hazra, αλλά είναι επίσης κόλαση στην Ινδία για πολλές γυναίκες και κορίτσια.




Στην Ινδία, οι βουλευτές του ΕΚ ζητούν εδώ και καιρό μια αλλαγή στο νόμο, καθώς ο βιασμός των παιδιών αυξήθηκε κατά 151% τα τελευταία πέντε χρόνια. Σύμφωνα με το εθνικό δελτίο εγκλημάτων, οποιοδήποτε παιδί ηλικίας μεταξύ δύο και δέκα ετών κακοποιείται στην Ινδία κάθε 30 λεπτά. Μόνο τον Ιούλιο του 2017 ένα ινδικό δικαστήριο απέρριψε την έκτρωση ενός θύματος βιασμού 10 ετών.

Γυναίκα που κάηκε ζωντανή από το stalker της στη Νότια Ινδία.



Ο πατέρας της Ίντουγια, ο 45χρονος Σαν Μουγκάμ, ο οποίος εργάζεται στον Καναδά, έσπευσε σπίτι αμέσως να ενημερωθεί τηλεφωνικά για το σκληρό περιστατικό. Αργότερα εκτέλεσε την τελετή κηδείας για την κόρη του.

Η υπόθεση της Induja δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Συχνά συμβαίνει οι γυναίκες να αναφλέγονται.

Ήδη τον Ιούνιο του 2017, μια φοιτήτρια κάηκε ζωντανή από τον γείτονά της στο Ganeshpur στην περιοχή Bareilly του Uttar Pradesh γιατί εκείνη τον αρνήθηκε.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ