Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... ΕΡΝΤΟΓΑΝ : «Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΣΙΑ»

Ο πρόεδρος του ΑΚΡ και πρόεδρος της Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για το σκάνδαλο στο ΝΑΤΟ: Παρακολουθήσατε την αγένεια που έγινε ...






Ο πρόεδρος του ΑΚΡ και πρόεδρος της Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για το σκάνδαλο στο ΝΑΤΟ: Παρακολουθήσατε την αγένεια που έγινε μόλις χτες στην Νορβηγία. Κάποια λάθη τα κάνουν οι άθλιοι και όχι οι ανόητοι. Τέτοιο είναι και αυτό το περιστατικό. Αυτή η αγένεια εκτιμάμε πως είναι έκφραση μιας διεστραμμένης οπτικής που παρακολουθούμε εδώ και καιρό μέσα στο ΝΑΤΟ

…………….




Ο Ερντογάν εν περιλήψει είπε τα εξής:

Η Ριζούντα είναι άλλη και η Κωνσταντινούπολη άλλη, από το Καρς μέχρι την Αδριανούπολη και το Μάρντιν κάθε πόλη την αγαπάμε ξεχωριστά. Για αυτό μιλάμε για ένα έθνος, μια πατρίδα, ένα κράτος. Κάποιοι όμως αυτό δεν το καταλαβαίνουν. Του Αλλάχ επιτρέποντος θα μπούμε στους πρώτους 10 του κόσμου, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση ήμασταν στην 26η σειρά και μπήκαμε πια στους G-20. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας και της πίστης μας. Αυτό μαζί το κάναμε, εμείς πιστέψαμε σε εσάς και εσείς σε εμάς. Τώρα ο στόχος είναι να μπούμε στους πρώτους 10. Θα το κάνουμε λέτε; Μακάρι. Γύρω μας υπάρχουν τόσοι πολλοί που θέλουν να καταστρέψουν την χώρα μας… Βλέπετε αυτά που συμβαίνουν στον περίγυρο μας. Θα καταστήσουμε τον στρατό και την αστυνομία μας τους πιο δυνατούς, ώστε να διαλύουμε τις επιθέσεις και η οικονομία μας θα είναι ισχυρή ώστε να μπορούμε να βλέπουμε μπροστά μας. Τον Νοέμβριο του 2002 όταν αναλάβαμε είχαμε χρέος 23,5 δις $ προς το ΔΝΤ. Το 2013 το τελειώσαμε αυτό και το ΔΝΤ ζήτησε από εμάς δάνειο. Είπα στους συντρόφους να δώσουν. Είδαν πω η Τουρκία δίνει και μετάνιωσαν. Στα περασμένα 15 έτη εργαστήκαμε μέρα νύχτα και έτσι θα δουλεύουμε. Σήμερα κοιτώντας προς τα πίσω βλέπουμε που ήταν η χώρα μας και που την φέραμε. Το κόμμα ΑΚΡ είναι ένα κόμμα που ποτέ δεν φοβήθηκε την κριτική. Η αξιωματική αντιπολίτευση σε ιστορικές υποθέσεις ασχολήθηκε μόνο με ψέματα και συκοφαντίες.

Δεχόμαστε επιθέσεις και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό. Αυτές οι επιθέσεις είναι κατά του έθνους και της χώρας μας. Σε όλες τις επιθέσεις αυτών που θέλουν να μας κηδεμονεύσουν, απαντάμε με το πνεύμα του Ακίφ. Μάλιστα όσο ενδυναμώνεται η Τουρκία τόσο αυξάνονται οι επιθέσεις. Παρακολουθήσατε την αγένεια που έγινε μόλις χτες στην Νορβηγία. Κάποια λάθη τα κάνουν οι άθλιοι και όχι οι ανόητοι. Τέτοιο είναι και αυτό το περιστατικό. Αυτή η αγένεια εκτιμάμε πως είναι έκφραση μιας διεστραμμένης οπτικής που παρακολουθούμε εδώ και καιρό μέσα στο ΝΑΤΟ. Έθεσαν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του ΝΑΤΟ. Από αυτή την κατεργαριά προέρχονται και οι αντιδράσεις που εμφανίστηκαν όταν εμείς για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας κινηθήκαμε για να πάρουμε τους S-400. Αυτοί που δεν μιλάνε όταν είναι για άλλες χώρες, πως γίνεται και όταν πρόκειται για την Τουρκία μιλάνε. Όταν όμως πρόκειται για την Τουρκία ακολουθούν διαφορετική στάση. Να μην παρεξηγηθούν αλλά η Τουρκία δεν αποφασίζει ρωτώντας κάποιους αλλά μιλώντας με το έθνος. Και στην Ειρηνευτική Επιχείρηση της Κύπρου και στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, είδαμε ποιους και πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε. Αυτή η υπόθεση δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται με ένα απλό συγγνώμη. Εμείς τους αγοράσαμε πια τους S-400, αυτό τελείωσε.




Σε μια περίοδο που κορυφώνονται οι απειλές κατά της χώρας μας από την Συρία, το να αποσύρουν τα αντιπυραυλικά τους συστήματα, είναι κάτι που δίνει την εντύπωση πως η Τουρκία ενδεχομένως δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια επίθεση και θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του ΝΑΤΟ απέναντι σε όλα τα μέλη του. Οι αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν από κάποιες χώρες όταν εμείς για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια μας βγήκαμε να αγοράσουμε τους S-400, επιβεβαιώνουν αυτήν την κατεργαριά.

Η Τουρκία στο εγγύς μέλλον θα ιδρύσει το δικό της αντιαεροπορικό σύστημα και θα το μοιραστεί με τους φίλους της. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν μας απειλεί με την ισχύ της τεχνολογίας του. Όλα τα σχέδια της αμυντικής βιομηχανίας και υψηλής τεχνολογίας βρίσκονται προσωπικά υπό την αιγίδα μου και για όποιον σε αυτά αντιμετωπίζει εμπόδια η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Δεν περισσεύει ούτε σταγόνα ιδρώτα. Εφαρμόζονται τα πιο άθλια σενάρια στην περιοχή μας, έχει γίνει σχεδόν βιομηχανία τρομοκρατίας.

Με την στρατιωτική επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη όλα φάνηκαν. Αργότερα αλλά και τώρα στην Ιντλίμπ τα ίδια βήματα κάνουμε. Τα ίδια βήματα θα κάνουμε και στο Άφριν. Όποιος μας παρενοχλεί ή μας απειλεί στο παραμικρό, θα λογοδοτήσει. Δηλαδή να κάτσουμε σιωπηλοί, όταν δεχόμαστε απειλές από μια χώρα με την οποία έχουμε 911 χιλιόμετρα σύνορα και την ίδια στιγμή κάποιοι έρχονται εδώ και επεμβαίνουν από 12.000 χιλιόμετρα μακριά; Μα είναι δουλειά αυτή; Τι πιο φυσικό από αυτά που πράττουμε; Εφαρμόζονται τα πιο άθλια σενάρια. Στην περιοχή σαν να στήθηκε βιομηχανία τρομοκρατίας. Όπως έγινε και με το SDG (σημ. μεταφρ. : Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που έχουν ως κορμό το YPG).

…………………

Την διασπαστική οργάνωση PYD επειδή συγκρούστηκε με την ISIS την κατέκλυσαν με χρήματα και όπλα. Είπαν πως αντιμετώπισαν με σεβασμό την ανώμαλη σχέση του SDG με την ISIS. Εμείς τα καταλαβαίνουμε αυτά. Σε αυτούς που νομίζουν πως μας έπεισαν, τους λέμε πως τα καταλαβαίνουμε όλα. Εσείς όμως αντιλαμβάνεστε τα αποτελέσματα των πεπραγμένων σας ; Δείτε μιλάω ανοιχτά, μετά από αυτά που συνέβησαν, πώς να πιστέψουμε αυτούς που λένε πως μάχονται κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων;

……………….




Οι πρόγονοι μας για αιώνες προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίες και προς τους εαυτούς τους και προς την ανθρωπότητα. Εμείς όταν μαζί με τον κόσμο μας πήραμε αυτόν τον δρόμο, θάψαμε πια τις πολιτικές της παράδοσης. Ανεξαρτήτως τιμήματος δεν θα σταματήσουμε να βαδίζουμε προς τους στόχους μας. Στο Καντιλ του Ιράκ, όσος και να είναι ο ¨βάλτος¨ εκεί θα τον ξεράνουμε. Θα ολοκληρώσουμε την επιχείρηση μας στο Ιντλίμπ στην Συρία. Θα σώσουμε το Άφριν. Θα παραδώσουμε το Μένμπιτς στους πραγματικούς κατόχους του. Και θα καθαρίσουμε τις άλλε περιοχές από τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Όσος και αν είναι ο ¨βάλτος¨ στο Κάντιλ του Ιράκ αλλά και στις τρομοκρατικές δράσεις που συμβαίνουν στην χώρα μας, όλα αυτά θα τα ξεράνουμε. Δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές στα παιχνίδια που παίζονται στην Λιβύη. Θα εργαστούμε με όλη μας την δύναμη για να σβήσουμε τον επιδιωκόμενο από κάποιους αδελφοκτόνο πόλεμο στον Κόλπο. Η μοίρα της Τουρκίας και του έθνους μας είναι να φέρει στους ώμους της το βάρος μιας περιοχής από τα Βαλκάνια ως την Ασία¨.

http://www.cumhuriyet.com - http://tourkikanea.gr