Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΕΠΕΣΑΝ! ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ - ΕΩΣ ΤΙΣ 20/12 ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ

Έπεσαν οι... μπάρες στους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο, Ελαιώνας και Άγιος Αντώνιος του Μετρό - Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου...






Έπεσαν οι... μπάρες στους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο, Ελαιώνας και Άγιος Αντώνιος του Μετρό - Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έχουν κλείσει οι πύλες ελέγχου σε όλους τους σταθμούς - Χρηστικές συμβουλές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο - Φωτογραφίες και βίντεο

Μαζί με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπαίνουν στη ζωή των επιβατών και οι πύλες ελέγχου στους σταθμούς του Μετρό. Η αρχή έγινε στους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο, Ελαιώνας και Άγιος Αντώνιος.




Την ερχόμενη Δευτέρα θα κλείσουν οι πύλες και του ΑΣΣΚ Αεροδρομίου Αθηνών, ενώ σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ ως τις 20 Δεκεμβρίου θα έχουν κλείσει οι πύλες ελέγχου για το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλους τους σταθμούς.

Στους παραπάνω σταθμούς του Μετρό η πρόσβαση θα γίνεται μόνο μέσω ηλεκτρονικού εισιτηρίου, και στις πύλες τους θα βρίσκονται εργαζόμενοι, οι οποίοι θα εξυπηρετούν ανέργους και ΑμΕΑ, που δεν έχουν ακόμη παραλάβει τις προσωποποιημένες κάρτες τους.








Προκειμένου να αποφευχθεί μία ακόμη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού ο ΟΑΣΑ επέλεξε να γίνει σταδιακά η αλλαγή και σε σταθμούς που δεν έχουν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση.




Ωστόσο, στο σταθμό του Αγίου Αντωνίου, που θεωρείται σταθμός μέτριας επιβατικής κίνησης, δημιουργήθηκαν σήμερα ουρές, που δεν ταλαιπώρησαν ιδιαίτερα του επιβάτες.

Ίδια ήταν η εικόνα και στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Παρόλα αυτά, η ανταπόκριση του επιβατικού κοινού ήταν σε γενικές γραμμές θετική. Οι περισσότεροι ενέκριναν το γεγονός.

Να σημειωθεί πως και σήμερα παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων με μέσο χρόνο αναμονής 15 λεπτά.










Ο Οργανισμός προτρέπει το επιβατικό κοινό στην αγορά προϊόντων με πολλά εισιτήρια, είτε μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ATH.ENA Ticket), είτε μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας (ATH.ENA Card), ώστε να επωφεληθεί από τη νέα εκπτωτική πολιτική, εξοικονομώντας χρόνο.




Για παράδειγμα:
-Την αγορά των 10+1 εισιτηρίων, η οποία αντιστοιχεί σε 11 διαδρομές. Η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,23 ευρώ, αποτελώντας τη φθηνότερη επιλογή.
-Την αγορά του 5πλού εισιτηρίου, η οποία αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές. Η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,30 ευρώ, αποτελώντας τη δεύτερη φθηνότερη επιλογή.
-Την αγορά του 2πλού ενιαίου εισιτηρίου, η οποία αντιστοιχεί σε 2 διαδρομές (μετ’ επιστροφής). Η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,35 ευρώ.
Παράλληλα, για τους μεμονωμένους ή περιστασιακούς χρήστες που χρησιμοποιούν ολόκληρο κόμιστρο, προτείνεται, ακόμη, η προμήθεια ανώνυμης ηλεκτρονικής κάρτας και η φόρτισή της με αποθηκευμένη αξία.

Μειωμένο εισιτήριο

Για τους δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου (άτομα ηλικίας άνω των 65, πολύτεκνοι, νέοι ηλικίας κάτω των 18 ετών, φοιτητές) συστήνεται η προμήθεια προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας και η φόρτισή της, είτε από τα «Αυτόματα Μηχανήματα», είτε από το διαδίκτυο (www.athenacard.gr).




Υπενθυμίζεται ότι, τόσο τα ηλεκτρονικά εισιτήρια (ATH.ENA Ticket), όσο και οι ηλεκτρονικές κάρτες (ATH.ENA Card) είναι επαναφορτιζόμενα, οπότε οι επιβάτες καλούνται να τα επαναχρησιμοποιούν και να μην τα πετούν.

Χρηστικές συμβουλές και πληροφορίες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Πώς επικυρώνουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket) και την ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card)

-Επικυρώνουμε μία (1) φορά κατά την είσοδό μας σε λεωφορεία – τρόλεϊ – τραμ.
-Επικυρώνουμε δύο (2) φορές σε μετρό και ηλεκτρικό, μία κατά την είσοδο στις πύλες των σταθμών και μία κατά την έξοδο από αυτές.
-Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το επικυρώνουμε κάθε φορά που επιβιβαζόμαστε σε όχημα (λεωφορείο, τραμ, τρόλεϊ) και κάθε φορά που περνούμε τις πύλες του μετρό και του ηλεκτρικού, εισερχόμενοι και εξερχόμενοι.
-Σωστή επικύρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σημαίνει ότι το τοποθετούμε στον αναγνώστη, με την ειδική σήμανση, στις πύλες των σταθμών και στα επικυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.
-Επιπλέον, όταν επικυρώνουμε, στην οθόνη του επικυρωτικού/πύλης εμφανίζεται ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι την λήξη ισχύος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, τα επικυρωτικά μηχανήματα είναι μπλε χρώματος, με οθόνη και οπτικό αναγνώστη, του οποίου η θέση σηματοδοτείται με 4 καμπύλες γραμμές.
Αντίστοιχα, στο μετρό και τον ηλεκτρικό ο μηχανισμός επικύρωσης βρίσκεται στις πύλες εισόδου – εξόδου των σταθμών και η επικύρωση του ηλεκτρονικού κομίστρου, στον οπτικό αναγνώστη, δίνει εντολή στην πύλη να ανοίξει.




Χρήσιμες οδηγίες

-Προτείνεται να κρατάτε την κάρτα ή το εισιτήριό σας προστατευμένα σε θήκη ή πορτοφόλι για αποφυγή φυσικής φθοράς.
-Σιγουρευτείτε ότι η κάρτα ή το εισιτήριό σας περιέχουν το ελάχιστο απαιτούμενο κόμιστρο ή ποσό για την μετακίνησή σας.
-Εάν η κάρτα ή το εισιτήριό σας απορριφθεί σε ένα από τα μηχανήματα επικύρωσης περιμένετε έως ότου η φωτεινή ένδειξη σταματήσει να αναβοσβήνει και μετά ξαναδοκιμάστε.
-Η επικύρωση στις πύλες των σταθμών γίνεται πάντα στον αναγνώστη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.
-Φροντίζετε η κάρτα ή το εισιτήριο να μη λυγίσει ή κοπεί.
-Μην κρατάτε περισσότερες από μια κάρτα ή εισιτήριό τη φορά πάνω από τα επικυρωτικά μηχανήματα.
-Μην απομακρύνετε την κάρτα από τα επικυρωτικά μηχανήματα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάγνωσης.
-Η χρήση της προσωποποιημένης κάρτας γίνεται αποκλειστικά από τον δικαιούχο.
-Μην εισέρχεστε 2 άτομα ταυτόχρονα στις πύλες των σταθμών.
-Σε περίπτωση που συνοδεύετε παιδιά κάτω των 6 ετών ή μεταφέρετε αποσκευές χρησιμοποιείστε τις πύλες ΑΜΕΑ.

Οφέλη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της ηλεκτρονικής κάρτας

-Δυνατότητα απόκτησης ή ανανέωσης της κάρτας οποιαδήποτε ημέρα του μήνα.
-Αυτόματη αφαίρεση της αξίας κάθε διαδρομής από την αποθηκευμένη χρηματική αξία της κάρτας κατά τη στιγμή της επικύρωσης.
-Δυνατότητα επαναφόρτισης της κάρτας / εισιτηρίου σε όλα τα εκδοτήρια μετρό, ηλεκτρικού, τραμ, λεωφορείων και τρόλεϊ, μέσω του διαδικτύου και των αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης και σύντομα, με τη χρήση πιστωτικών / χρεωστικών καρτών και σε επιλεγμένα σημεία έκδοσης.

Αντικατάσταση παλαιών εισιτηρίων

-Η αντικατάσταση των παλαιών εισιτηρίων μπορεί να γίνει μέχρι τα τέλη του έτους. Τα παλαιά εισιτήρια δεν χρησιμοποιούνται πλέον, αλλά ανταλλάσσονται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ
newsit