Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Οι πληροφορίες που φτάνουν συνεχώς στην Άγκυρα από δορυφορικές φωτογραφίες, αποκαλύπτουν μια καινούργια ...






Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι πληροφορίες που φτάνουν συνεχώς στην Άγκυρα από δορυφορικές φωτογραφίες, αποκαλύπτουν μια καινούργια μεγάλη στρατιωτική βάση με πολεμικά ελικόπτερα και άλλες αεροπορικές εγκαταστάσεις στην κουρδική περιοχή της Συρίας δίπλα ακριβώς στα σύνορα με την Τουρκία, έχουν ανησυχήσει έντονα την Τουρκιά και έχουν γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων.





Όπως αναφέρεται, μετά την πτώση της Ράκκα στους Κούρδους YPG της Συρίας οι Αμερικανοί όχι μόνο δεν σταμάτησαν την αποστολή όπλων στους Κούρδους αλλά επιτάχυναν και αύξησαν τα κομβόι των TIR με όπλα και πολεμοφόδια.


Η περιοχή Harab Işk στα σύνορα Τουρκίας Συρίας που βρίσκεται υπό κουρδικό έλεγχο, συνεχώς ενισχύεται με νέες ενισχύεις από τους Αμερικανούς και τελευταία σημειώνεται η αποστολή ολμοβόλων και πυραύλων εδάφους εδάφους.

Όλα αυτά έχουν κάνει την Άγκυρα δύσπιστη στις τελευταίες υποσχέσεις του Τραμπ στον ίδιο τον Ερνογάν ότι θα σταματήσει τις αποστολές όπλων στους Κούρδους. Πεποίθηση των Τούρκων είναι ότι ή ο Τραμ τους δουλεύει ψηλό γαζί, ή δεν ελέγχει καθόλου την κατάσταση.

Ίδωμέν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr