Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ... ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΟΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ...

Η χθεσινή, τριπλή, επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ήταν αποτέλεσμα έρευνας που διήρκεσε περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Όλα δείχνουν...





Η χθεσινή, τριπλή, επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ήταν αποτέλεσμα έρευνας που διήρκεσε περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Όλα δείχνουν ότι μπήκε στην τελική ευθεία εδώ και τρεις μήνες, ενώ ακόμη τίποτα δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν έρευνες τόσο στην Αττική όσο και στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλα σημεία στη βόρεια Ελλάδα.




Οι λεπτομέρειες που έχει στη διάθεσή του το newsit.gr δείχνουν πολλά. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής μετά την υπόθεση μεταφοράς όπλων και εκρηκτικών το 2013 μέσω Οινουσσών στην Τουρκία είχαν στοχοποιήσει έναν Τούρκο, κουρδικής καταγωγής. Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιούσε τέσσερα με πέντε διαφορετικά ονόματα και κατάφερνε να κινείται απαρατήρητος.

Η Αντιτρομοκρατική είχε ωστόσο διαμορφώσει το προφίλ του γνώριζε πως ο 45χρονος έχει ισχυρή θέση στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και τον αναζητούσε ερευνώντας στους χώρους της τουρκικής και κουρδικής κοινότητας τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις.

Πριν περίπου τρεις μήνες οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να τον εντοπίσουν στην Αθήνα.

Είχε νοικιάσει ένα διαμέρισμα μέσω Airbnb. Έγιναν η σκιά του. Το δίκτυο παρακολούθησης που στήθηκε γύρω του αρχικά δεν είχε σημαντικά αποτελέσματα.

Ο 45χρονος έκανε ελάχιστες μετακινήσεις και είχε μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού επαφές.

Πριν λίγες ημέρες ωστόσο, μέσα στον τελευταίο μήνα, ο 45χρονος άλλαξε στάση. Άρχισε να κινείται και να συναντάται με διάφορα άτομα.

Έτσι οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν άρχισαν να σχηματίζουν άποψη για τον πυρήνα που προσπαθούσε ή είχε ήδη σχηματίσει.

Έτσι μπήκαν στο στόχαστρο άλλα 8 άτομα, επτά άνδρες και μια γυναίκα.

Παραμένει άγνωστο εάν τα άτομα αυτά ήταν εδώ και καιρό στην Ελλάδα ή ήρθαν τον τελευταίο μήνα.

Είναι βέβαιο ωστόσο ότι κάτι ετοίμαζαν και έτσι λήφθηκε η απόφαση από την Αντιτρομοκρατική για επέμβαση.




Οι παρακολουθήσεις άλλωστε έδειξαν ότι κινούνταν αποφεύγοντας σημεία με κάμερες, φρόντηζαν να φορούν καπέλα ή να έχουν σκυμμένο το κεφάλι για να μην φαίνεται το πρόσωπό τους ενώ χρησιμοποιούσαν κινητά παλαιάς τεχνολογίας και έκαναν ελάχιστες και μικρής διάρκειας συνομιλίες.

Ταυτόχρονα είχαν ελάχιστες επαφές με μέλη της τουρκικής και κουρδικής κοινότητας στην Αθήνα.

Όλα αυτά τα στοιχεία έδειχναν ότι βρίσκονταν σε αποστολή.

Τα ευρήματα στα τρία διαμερίσματα δείχνουν ότι όντως κάτι ετοίμαζαν.