Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥ...!!! ΔΩΡΟΔΟΚΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ Ο ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ 1,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ...!!!

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί για δεύτερη...




Σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί για δεύτερη χρονιά.




«Η ελληνκή οικονομία για δεύτερη χρονιά έχει σημειώσει σημαντικές επιδόσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στους ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2% του ΑΕΠ, την ανεργία που, όπως είπε, έχει πεσει 7% μονάδες, όμως και στο δημοσιονομικό σκέλος, το οποίο «έχει ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλεψεις έτσι ο προυπολογισμός φέτος θα σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα που ξεπερνά κατά πολύ τους στόχους μας, άνευ περικοπών στους μισθούς και στο κοινωνικό κράτος».

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είμαστε σε θέση να διαθέσουμε μεγαλύτερο και διευρυμένο κοινωνικό μέρισμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

«Το μέρισμα θα είναι ύψους 1,4 δισ. ευρώ. υπερδιπλάσιο δηλαδή σε σχέση με πέρσι» είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας «αυτό είναι το δείγμα γραφής που δίνουμε στον ελληνικό λαό».

Το κοινωνικό μέρσιμα θα διατεθεί με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Όπως ανακοίνωσε ο Άλ. Τσίπρας, από το μέρισμα θα επωφεληθούν περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Επιπλέον, μέρος του πλεονάσματος θα διατεθεί για την «αποκατάσταση της αδικίας» σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατήθηκαν από τους συνταξιούχους. Η επιστροφή θα γίνει μαζί με την καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου.

Τέλος, από το συνολικό ποσό του 1,4 δισ. θα δοθούν 360 εκατομμύρια στην ΔΕΗ ώστε «να διασφαλίσουμε ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ» ενώ θα υπάρξει το περιθώριο για περαιτέρω άσκηση κοινωνικής πολιτικής μέσα από τα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ.

tribune