Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΝΑΙ ΤΑ F-15 STRIKE EAGLE ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ... ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΤΡΑΜΠ...;;;

Η είδηση που προέκυψε από τις δηλώσεις Τραμπ-Τσίπρα δεν ήταν μόνο τα 2,4 δις για τον εκσυγχρονισμό των F-16. Ήταν η δήλωση Τραμπ για ...

Αποτέλεσμα εικόνας για 15E Strike Eagle




Η είδηση που προέκυψε από τις δηλώσεις Τραμπ-Τσίπρα δεν ήταν μόνο τα 2,4 δις για τον εκσυγχρονισμό των F-16. Ήταν η δήλωση Τραμπ για ελληνικό ενδιαφέρον αγοράς αεροσκαφών από την Boeing.




Πολλοί έμειναν με την απορία για το τι ακριβώς ήθελε να πει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς δεν είπε τίποτα τυχαία. Κάποιοι ερμήνευσαν την δήλωσή του αυτή ότι πιθανόν εννοούσε τα ελικόπτερα Σινούκ. Επειδή όμως έκανε λόγο για αεροσκάφη προφανώς μιλούσε για κάτι άλλο.

Τι ακριβώς είπε ο Τραμπ, όπως το ΄χουν μεταφράσει από το Μέγαρο Μαξίμου:

“…Πήραν πολλές δύσκολες αποφάσεις, και εμείς βοηθούμε με την ανανέωση της Αεροπορίας, με αεροπλάνα να πηγαίνουν στην Ελλάδα. Ακόμα εκείνοι με τη σειρά τους σκοπεύουν να αγοράσουν επιπλέον Μπόινγκ αεροπλάνα. Και εμείς βοηθούμε την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Έχουμε έναν τεράστιο ελληνικό πληθυσμό, κόσμο που η κληρονομιά του είναι η Ελλάδα. Αγαπάμε αυτή τη χώρα, μια από τις ομορφότερες στον κόσμο. Και πιστεύω πως έχει πολλές προοπτικές και εμείς βοηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση”.




Αν πράγματι ενδιαφερόμαστε για αεροσκάφη από την Boeing το μυαλό μας δεν μπορεί να πάει αλλού παρά στα F-15. Για τα οποία έχει εκφράσει θετική άποψη και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στο παρελθόν. Το αεροσκάφος F-15 έφθασε στο παρά ένα της επιλογής από την Ελλάδα,το 1999, αλλά την τελευταία στιγμή το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Κώστα Σημίτη επέλεξε τα F-16.

Υπάρχουν αρκετά μεταχειρισμένα που πιθανόν οι ΗΠΑ να θέλουν να πουλήσουν σε προσιτές τιμές. Εξαρτάται όμως ποια έκδοση αυτού του αεροσκάφους θα επιλέξει κάποιος. Αν πρόκειται για το F-15E Strike Eagle νομίζουμε ότι κανείς δεν θα ΄χε αντίρρηση.

Η είσοδος ενός τέτοιου αεροσκάφους στην δύναμη της ελληνικής ΠΑ, θα έλυνε κα το θέμα της εναέριας κάλυψης της Κύπρου.

Το ερώτημα είναι με τι χρήματα μπορεί να γίνει αυτή η αγορά και μάλιστα ταυτόχρονα με τον εκσυγχρονισμό των F-16. Υπάρχει κάποια πρόταση από την αμερικανική πλευρά;

Πηγή: militaire.gr