Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΤΩΝ ΔΡΥΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Τριγμούς προκαλούν στην κυβέρνηση Ράμα και στην Αλβανική αστυνομία οι αποκαλύψεις που έγιναν από την Ιταλική αστυνομία με αφορμή τη...







Τριγμούς προκαλούν στην κυβέρνηση Ράμα και στην Αλβανική αστυνομία οι αποκαλύψεις που έγιναν από την Ιταλική αστυνομία με αφορμή την σύλληψη μελών διεθνούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών που έγιναν στην Ιταλία την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αποκαλύψεις έγιναν από την δημοσιοποίηση υποκλοπών και ηχογράφησης συνομιλιών των μελών της σπείρας επί σχεδόν μια διετία όπου προκύπτουν στοιχεία και ενδείξεις για ανάμειξη του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στην πρώτη κυβέρνηση Ράμα, Saimir Tahiri και διοικητών της Αλβανικής αστυνομίας.





Από τον Οκτώβριο του 2015, η αλβανική αντιπολίτευση είχε αποκαλύψει την συνεργασία του συγκεκριμένου κυκλώματος με τον Διοικητή του αστυνομικού φυλακίου στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας, Sokol Bode, παρουσιάζοντας φωτογραφίες του παρέα με τον αρχηγό της σπείρας Moisi Habilaj. Οι αποκάλυψης αυτές επιβεβαιώνονται από την έρευνα της Ιταλικής αστυνομίας όπου όπως προκύπτει από τις συνομιλίες των μελών της σπείρας, "οι διοικητές της Αλβανικής αστυνομίας είναι τόσο διεφθαρμένοι που σε αρκετές περιπτώσεις οι ίδιοι βοηθούν στην φόρτωση των σκαφών με ναρκωτικά που έχουν προορισμό την Ιταλία".






Το αστυνομικό φυλάκιο στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας όπου υπηρετεί ο συγκεκριμένος αστυνομικός διοικητής, είναι υπεύθυνος για την φύλαξη τον βορείων παραλίων της περιοχής της Χιμάρας, που σύμφωνα με την έρευνα της ιταλικής αστυνομίας, αποτελεί την αφετηρία για τα περισσότερα σκάφη που μεταφέρουν τις ναρκωτικές ουσίες προς την Νότια Ιταλία και Σικελία. Μέλη της σπείρας είχαν αναρτήσει φωτογραφίες τους στο Facebook ενώ τριγυρνούσαν με τα ταχυπλοΐα σκάφη τους στις παραλίες της Χιμάρας.

Η υπόθεση αυτή εμπλέκει ακόμη και τον αλβανικό στρατό καθώς ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Δημόσιας τάξης , στρατηγός εν αποστρατεία, είχε καταγγείλει πριν μερικές εβδομάδες ότι τα ραντάρ της Αλβανικής ακτοφυλακής συχνά δεν λειτουργούν στην περιοχή και μερικές φορές έσβηναν ενώ γινόταν καταδίωξη σκαφών που μετέφερε ναρκωτικές ουσίας στα ανοιχτά του βορίου Ιονίου. Υπενθυμίζουμε πως ο αλβανικός στρατός είναι μέλος της συμμαχίας των Νατοϊκών δυνάμεων

himara