Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: ΒΑΠΤΙΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΕΙΡΗΝΗΣ» ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ»

Ο χάρτης του εθνικού όρκου, με βάση τον οποίον η Περιφέρεια Ιντλίμπ, στην οποία εισέβαλε ο τουρκικός στρατός, ανήκει στα "ιερά εδ...




Ο χάρτης του εθνικού όρκου, με βάση τον οποίον η Περιφέρεια Ιντλίμπ, στην οποία εισέβαλε ο τουρκικός στρατός, ανήκει στα "ιερά εδάφη" που πρέπει να διεκδικήσει η Τουρκία.

Ο λύκος κι αν εγέρασε
κι άσπρισε το μαλλί του,
μήτε τη γνώμη άλλαξε
μήτε την κεφαλή του




Η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στη συμπεριφορά της Τουρκίας. Εκμεταλλευόμενη την διαχρονική βούληση της Ρωσίας να δημιουργήσει ένα ρήγμα στην ΝΑ Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, εξασφάλισε την άδεια της Μόσχας να εισβάλει στη Συρία, υπό το πρόσχημα της δημιουργίας Ζώνης Αποκλιμάκωσης στην Περιφέρεια Ιντλίμπ.
Και προν "αλέκτωρ λαλήσαι τρις", ο Τούρκος έβγαλε την προβιά του.

Ήδη τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για μια νέα "Επιχείρηση Ειρήνης", όπως δηλαδή ονόμασαν οι Τούρκοι την παράνομη εισβολή στην Κύπρο, το 1974, με την οποία κατέλαβαν και κα΄τεχουν μέχρι σήμερα το 37% του νησιού.
Τώρα, μάλιστα, προϊδεάζοντας τους πάντες για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, άρχισαν να κυκλοφορούν από το βαθύ κράτος χάρτες του λεγόμενου "Εθνικού Όρκου", στους οποίους παρουσιάζεται η Περιφέρεια Ιντλίμπ, την οποία πρόσφεραν οι Ρώσοι στην Τουρκία "στο πιάτο", ως μέρος των ιερών εδαφών που πρέπει να συμπεριληφθούν στην επικράτεια της Τουρκικής Δημοκρατίας".
Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν...
Σχετικό άρθρο:

Ο «Εθνικός Όρκος», η Λωζάνη και ο Ερντογάν


infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.