Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΕ ΚΟΤΖΙΑ: ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στ...

Τσαβούσογλου σε Κοτζιά: Παραδώστε μας τους γκιουλενιστές που είναι στην Ελλάδα




Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα όπου και πραγματοποιήθηκε η μεταξύ τους συνάντηση – Ο Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να συναντήσει και τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.




Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την συνάντησή του με τον κ. Κοτζιά, ο Τσαβούσογλου όσοι αιτούνται άσυλο πρέπει να αξιολογηθούν ώστε να διασαφηνιστεί αν έχουν σχέση με τον ιεροκήρυκα Γκιουλέν ο οποίος κατηγορείται πως ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Κατά την ομιλία του ο Μεβλούτ Τσαβούσγολου, έστειλε «αυστηρό» μήνυμα πως η Άγκυρα, δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει «ασφαλές καταφύγιο» για πραξικοπηματίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι από τον Ιούλιο του 2016 που συνέβη το πραξικόπημα τουλάχιστον 995 άτομα έχουν αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα.

Από την μεριά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, υπογράμμισε ότι «στηρίζουμε με πάθος» την Δημοκρατία στην Τουρκία, ενώ τάχθηκε κατά του πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, ενώ αναφορικά με όσους αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα, οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Ελληνικό νομικό σύστημα και δικαστικό σώμα και ως τέτοιες πρέπει να είναι σεβαστές.

Παράλληλα, ο Νίκος Κοτζιάς, τόνισε ότι υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, αλλά οι δύο πλευρές αναπτύσσουν θετική ατζέντα «για να προχωρήσουμε στις μεταξύ μας σχέσεις».

newsbomb.gr