Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...!!! ΕΔΩΣΑΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΓΙΑ... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...!!!

Υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Τούρκο επιχειρηματία και στη σύζυγό του παραχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο το Δεκέμβριο του 20...





Υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Τούρκο επιχειρηματία και στη σύζυγό του παραχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο το Δεκέμβριο του 2016, επειδή οι καταθέσεις του επιχειρηματία στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα κουρεύτηκαν το 2013.




Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο Τούρκος συμπεριληφθεί στην πολιτική πολιτογράφησης αλλοδαπών με βάση συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια, τα οποία ως γνωστόν επεκτείνονται και άλλους τομείς πέραν από το κούρεμα καταθέσεων.

Τόσο ο Τούρκος επιχειρηματίας όσο και η σύζυγό του γεννήθηκαν στην Τουρκία το 1960 και είναι αμφότεροι τουρκικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με την πρόταση που εγκρίθηκε από το Υπουργικό - η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα κατατέθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών- ο αιτών εμπίπτει στα κριτήρια που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο με την Απόφαση του με αρ. 76,668 και ημερομηνίας 19.3.2014 και ειδικότερα στο κριτήριο Α.7 (Πρόσωπα των οποίων οι καταθέσεις στη Λαϊκή Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ έχουν απομειωθεί λόγω των μέτρων που εφαρμόσθηκαν μετά τις 15 Μαρτίου 2013).

Ακόμη, σύμφωνα με την προαναφερθείσα Απόφαση του Συμβουλίου οι σύζυγοι των μη Κυπρίων επενδυτών, που αποκτούν κατ’ εξαίρεση την κυπριακή υπηκοότητα βάσει απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα δικαιούνται να αποκτούν την κυπριακή υπηκοότητα επίσης με κατ’ εξαίρεσιν πολιτογράφηση και έχουν το δικαίωμα της ταυτόχρονης υποβολής και έγκρισης της αίτησης τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2017 παραχωρήθηκε κατ’ εξαίρεσιν κυπριακή υπηκοότητα σε 1.223 αλλοδαπούς.



newsit.com.cy