Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ!!! ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 13ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ - ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ! ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ... ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Φαίνεται ότι ...





ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ! ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ... ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Φαίνεται ότι η προ ημερών λιποθυμία της καθαρίστριας από ρίψη ναφθαλίνης στο 3ο Λύκειο Αγρινίου δεν συγκίνησε τους εμπλεκόμενους με το θέμα συλλόγους, φορείς και υπηρεσίες καθώς το φαινόμενο έχει τεθεί παντελώς εκτός ελέγχου και πλέον προκαλεί σοβαρούς κινδύνους στην υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα σχολικά συγκροτήματα.



Ιδιαιτέρως σε όσους έχουν ανεπάρκεια στο ένζυμο G6PD η ναφθαλίνη μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπλοκές. Σήμερα λοιπόν η εφημερίδα «Συνείδηση»αποκαλύπτει την έντονη αδιαθεσία που ένιωσε 13χρονη μαθήτρια Γυμνασίου της πόλης, η οποία την περασμένη Τρίτη διεκομίσθη στο νοσοκομείο Αγρινίου, μετά από εισπνοή ναφθαλίνης.

Το συμβάν καταγγέλλει η ίδια η οικογένεια, προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι το περιστατικό απέκρυψε η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και οι εμπλεκόμενοι φορείς. Όπως βλέπετε στο έγγραφο που κατά αποκλειστικότητα δημοσιοεύει η εφημερίδα, η μαθήτρια χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ένα 24ωρο στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να διαγνώσκουν δηλητηρίαση από ναφθαλίνη. Γιατί άραγε το συγκεκριμένο περιστατικό επιχειρήθηκε να… μπει κάτω από το χαλί και έπρεπε να καταγγελθεί από τους γονείς της νεαρής μαθήτριας για να δημοσιοποιηθεί; Ποια θέση παίρνουν οι αρμόδιοι φορείς; Ερωτήματα που αναζητούν άμεσες και υπεύθυνες απαντήσεις.




Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια καταγγελία, την ίδια μέρα με αντίστοιχα συμπτώματα που προκλήθηκαν από ναφθαλίνη, μεταφέρθηκαν τουλάχιστον άλλοι δύο μαθητές στο νοσοκομείο από το ίδιο σχολικό συγκρότημα.

Την ίδια στιγμή, ακόμη δεν έχει λάβει την παραμικρή θέση για το θέμα η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου, ενώ με προχθεσινή της ανακοίνωση η Β’ ΕΛΜΕ εκτός από το γεγονός ότι εστιάζει στην –ομολογουμένως- ανεπαρκή φύλαξη των σχολικών κτιρίων, εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτει ευθύνες στα ΜΜΕ.

Τα περιστατικά πλέον είναι αναρίθμητα και συνεχίζονται με αυξημένη συχνότητα. Άραγε το θέμα αντιμετωπίζεται με κατασταλτικά μέτρα; Από την Αστυνομία δηλαδή; Ή μήπως το ενδεδειγμένο θα ήταν να υπάρξει πρόληψη με την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος για να μην φτάσουμε στις λιποθυμίες και στις νοσηλείες εργαζόμενων και μαθητών;

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι το θέμα έχει λάβει πλέον πανελλαδικές διαστάσεις με ρεπορτάζ σε Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Αλλά στο Αγρίνιο, κάποιοι είτε επιλέγουν να σφυρίζουν αδιάφορα είτε να εθελοτυφλούν μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Από την πλευρά του πάντως ο νέος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου πραγματοποιεί σειρά επαφών τις τελευταίες ώρες με τους Διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής προσπαθώντας να δώσει λύση.


http://sinidisi.gr/