Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΘΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ... ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕ ΤΗΝ ΙΝΤΙΜΠΛ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΥΣ...

ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ... Όλη την Κυριακή το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδιζε θέσεις τ...

Όλη την Κυριακή το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδιζε θέσεις της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ






ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ...

Όλη την Κυριακή το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδιζε θέσεις των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ όπως ονομάζεται στη Συρία, στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ.

Εν τω μεταξύ οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ξεκίνησαν τις πρώτες ανιχνευτικές αψιμαχίες στην πρώτη γραμμή των αλκαϊντιανών, ενώ Τούρκοι μηχανικοί αποσυναρμολόγησαν μεγάλο μέρος του συνοριακού τείχους που ύψωσε πρόσφατα η Τουρκία κατά μήκος των συνόρων της με την Ιντλίμπ.




Η αποσυναρμολόγηση του τείχους σημαίνει μόνο ένα πράγμα, ότι θα εξαπολυθεί από το τουρκικό έδαφος, από την επαρχία Χατάι (Αντιόχεια), ευρεία επίθεση.

Η μεγάλη στρατιωτική επιχείριση της Τουρκίας και των ισλαμιστών μισθοφόρων της ανακοινώθηκε το Σάββατο από τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε στελέχη του κόμματός του.

Αν και η Τουρκία ισχυρίζεται ότι στόχος της εισβολής της στην Ιντλίμπ είναι η αποδυνάμωση της συριακής Αλ Κάιντα, στην πραγματικότητα είναι να κλείσει η έξοδος προς τη Μεσόγειο για τους Κούρδους της Συρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα παρέχουν αεροπορική υποστήριξη, με βομβαρδισμούς, στην τουρκική επιχείριση και στους ισλαμιστές μισθοφόρους του FSA. Είναι οι ίδιοι ισλαμιστές που πριν ενάμιση χρόνο η Ρωσία βομβάρδιζε.

Τον προηγούμενο μήνα η Άγκυρα, η Μόσχα και η Τεχεράνη συμφώνησαν να διώξουν την Αλ Κάιντα από την Ιντλίμπ, να χωρίσουν την επαρχία σε τρεις υπό κατοχή ζώνες και να εγκαθιδρύσουν μια «ζώνη αποκλιμάκωσης».

Η εκστρατεία της Τουρκίας στην Ιντλίμπ δεν έχει την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, αντιθέτως πραγματοποιείται ύστερα από συμμαχία με τη Ρωσία και το Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.