Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΥΡΟΣΠΗΛΙΑ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ

Μια από τις μυστηριακές τοποθεσίες της Κεφαλονιάς είναι βέβαια η περιοχή της Σάμης. Πανάρχαια ιερά, αινιγματικοί τάφοι αρχόντων,κρατα...





Μια από τις μυστηριακές τοποθεσίες της Κεφαλονιάς είναι βέβαια η περιοχή της Σάμης. Πανάρχαια ιερά, αινιγματικοί τάφοι αρχόντων,κραταιά τείχη, μυστηριακές λίμνες και σπηλιές οδηγούν πραγματικά σε διαφορετικό χωροχρόνο.




Η Μαυροσπηλιά δεσπόζει και ελέγχει την τριγύρω περιοχή από τα πανάρχαια χρόνια. Χρησιμοποιήθηκε στο ατελείωτο διάβα των αιώνων σαν κατοικία,ιερό τέμενος, στάνη, απάγγιο μπιστικών και περαστικών.


Λέγεται και θρυλείται ότι εκτός από το μαύρο χρώμα των τοιχωμάτων της ονομάστηκε έτσι για τα διάφορα μεταφυσικά που συμβαίνουν εκεί. Από τον γοητευτικό θρύλο των νεράιδων-νυμφών που στήνουν τρικούβερτο χορό με μουσική συνοδεία ,μέχρι την ενδιαφέρουσα πληροφορία για την πλήρη απορρόφηση του ηλιακού φωτός μεσούσης της ημέρας.

Όπως και να είναι όλα αυτά προσθέτουν ακόμα μια πτυχή στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πανάρχαιη ιστορία της Κεφαλονιάς.

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στο Kefaloniapress απο τον Kavallieratos Tsompos . Τον ευχαριστούμε θερμά! Είναι μια σπηλιά που αναζητούσαμε απο καιρό φωτογραφίες της για να σας την παρουσιάσουμε.






kefaloniapress

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.