Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΚΑΙ Η 8Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ... ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥΣ...!!!

Το υπουργείο Εξωτερικών της «Κολομβίας της Ευρώπης», γνωστής και ως Αλβανίας, εξέδωσε ανακοίνωση «αγανάκτησης» για την υπερηχητική φ...

Προκλητική ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας – Μας κατηγορούν για παρέμβαση στα εσωτερικά τους





Το υπουργείο Εξωτερικών της «Κολομβίας της Ευρώπης», γνωστής και ως Αλβανίας, εξέδωσε ανακοίνωση «αγανάκτησης» για την υπερηχητική φάπα που τους έριξε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.




Υπενθυμίζουμε ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε αυστηρά τα Τίρανα να μην αποτολμήσουν για αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης, εξαιτίας του τιτάνιου σκανδάλου με τα καρτέλ ναρκωτικών που έχει ξεσπάσει στη γείτονα, στο οποίο εμπλέκεται τουλάχιστον ένας κορυφαίος Αλβανός πρώην υπουργός και δεξί χέρι του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο Σαϊμίρ Ταχίρι, να προκαλέσουν ζητήματα στη γηγενή Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της «Κολομβίας της Ευρώπης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του, όπως αυτή μεταδόθηκε από αλβανικά Μέσα και αναδημοσιεύεται από το Βαλκανικό Περισκόπιο:

Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, επιθυμεί να εκφράσει την έντονη αγανάκτησή του για την προκλητική γλώσσα και την πρωτοφανή παρέμβαση που χαρακτηρίζει τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της 19ης Οκτωβρίου 2017.

Η παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική συζήτηση στην Αλβανία και στην παραπομπή ζητημάτων που κατηγορούνται από το δικαστικό σώμα, αποτελεί παραβίαση της διπλωματικής πρακτικής του πνεύματος των καλών γειτονικών σχέσεων και των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Στη δήλωση, οι Αλβανοί καταδικάζουν την παραμόρφωση της κατάστασης, με την εξασφάλιση ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει παράσχει ταυτόχρονα με την υπάρχουσα εγγραφή της ιδιοκτησίας με το νέο νόμο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων, που εγγυάται τα δικαιώματα των μελών της μειοψηφίας, μεμονωμένα και σε ομάδες όπου και αν ζουν, με βάση τα κριτήρια και το πνεύμα της Σύμβασης Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις εθνικές μειονότητες.

Οποιαδήποτε άλλη εθνο-εθνικιστική αναφορά που εμπεριέχεται στην προαναφερθείσα δήλωση έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα τις ευρωπαϊκές νομικές πρακτικές της προστασίας των εθνικών μειονοτήτων.

Το υπουργείο για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας, επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να συνεχίσει να αντιμετωπίζει ανοικτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών μας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πνεύμα.
Προκλητική η χώρα χασισοφυτεία




Είναι τουλάχιστον προκλητικό η χώρα χασισοφυτεία, που καταγγέλλεται από διεθνείς οργανισμούς ως ζώνη ανομίας, διαφθοράς και εγκληματικότητας, να κάνει λόγο για «ευρωπαϊκό πνεύμα», κάτι που τους είναι εντελώς άγνωστο.

Υπενθυμίζουμε ότι η ελληνική εθνική μειονότητα προστατεύεται και από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, το οποίο μπορεί να μην εφαρμόστηκε ποτέ αλλά ούτε αναιρέθηκε από Ελλάδα ή Αλβανία.

Το καθεστώς μαφία του Έντι Ράμα όσο και να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την απλοϊκή κοινή γνώμη της χώρας του με κούφιες εθνικιστικές κορώνες, δεν θα καταφέρει να διασωθεί.
Παραθέτουμε και την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:
Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την αιφνιδιαστική απόφαση των αλβανικών αρχών να προχωρήσουν στην κατεδάφιση κατοικιών μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Χειμάρρα:

Προκαλεί ανησυχία η διαφαινόμενη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την πολιτική σκηνή της Αλβανίας, όπως καταδεικνύει και η πρόσφατη σύλληψη του επικεφαλής κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, οποίος τυγχάνει και συγγενής ενός μέχρι πρότινος κορυφαίου Υπουργού της κυβέρνησης Ράμα.

Εξίσου προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί μέτρα καταστροφής περιουσιών των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, στο πλαίσιο πολιτικής ξεριζωμού της ιστορικής παρουσίας του ελληνισμού στην περιοχή της Χειμάρρας.

Η χθεσινή απόφαση των αλβανικών αρχών επιβεβαιώνει ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για τις μειονότητες αποτελεί ένα βήμα πίσω για την κύρια μειονότητα της Αλβανίας. Πολλοί δε την ερμηνεύουν ως πράξη που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης από το μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με το ναρκεμπόριο. Ελπίζουμε να μην είναι έτσι.