Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΜΑΛΑΟΥΙ: 8 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ 140 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

H αστυνομία στο Μαλάουι προχώρησε σε 140 συλλήψεις ανθρώπων που φέρονται να συμμετείχαν στις βίαιες επιθέσεις κατά «βαμπίρ». Τουλάχι...




H αστυνομία στο Μαλάουι προχώρησε σε 140 συλλήψεις ανθρώπων που φέρονται να συμμετείχαν στις βίαιες επιθέσεις κατά «βαμπίρ».

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί βίαια από ομάδες που πιστεύουν ότι βρικόλακες κυκλοφορούν ανάμεσά τους. Δύο από τα θύματα πέθαναν στους δρόμους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Μαλάουι, την Μπλαντάιρ.




Το πλήθος έριξε τον έναν άντρα στην πυρά ενώ ο δεύτερος λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου, όπως αποκάλυψε η αστυνομία.

Αλλοι δύο άνθρωποι, που απειλούσαν να «πιουν το αίμα ανθρώπων», συνελήφθησαν επίσης από τις αρχές. Παρόλα αυτά, η ίδια η αστυνομία τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία που να συνηγορεί το γεγονός ότι κάποιος «ήπιε το αίμα» ή επιτέθηκε σε κάποιον συνάνθρωπό του.

Οι δολοφονίες αυτές ξεκίνησαν στις 16 Σεπτεμβρίου όταν ένα αγριεμένο πλήθος περικύκλωσε και σκότωσε τρεις ανθρώπους.

Ο παραδοσιακοί ηγέτες του νότιου Μαλάουι πιστεύουν ότι οι φήμες για βαμπίρ πέρασαν τα σύνορα με τη Μοζαμβίκη και τρόμαξαν τον κόσμο.

Στη Μοζαμβίκη, διαδηλωτές έχουν συγκρούονται με την αστυνομία επειδή πιστεύουν ότι προστατεύουν τους βρικόλακες.

Οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές πιστεύουν ότι τα βαμπίρ κυκλοφορούν ανάμεσά τους και πως πρόκειται για ανθρώπους που πίνουν αίμα μόνο και μόνο για να γίνουν πλούσιοι. Επίσης φαίνεται ότι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να τους συλλάβουν επειδή κάνουν μαγικά.

eleftherostypos