Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ... ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΡΙΧΤΕΡ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ

Ο σεισμός των 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε τα ξημερώματα τη Σκύρο και την Αλόννησο δεν προκαλεί ανησυχία στους σεισμολ...

Σεισμός Σκύρος: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 5 Ρίχτερ που τρομοκράτησαν Σποράδες και Αττική




Ο σεισμός των 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε τα ξημερώματα τη Σκύρο και την Αλόννησο δεν προκαλεί ανησυχία στους σεισμολόγους που ωστόσο, δεν μπορούν να πουν με σιγουριά αν ήταν ο κύριος.




Η σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 1:49 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Σκύρου και της Αλοννήσου ήταν τόσο δυνατή που έγινε αισθητή μέχρι και στην Αττική. Αν και σύντομος, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της Σκύρου, Μιχάλης Χατζηγιαννάκης, ωστόσο ταρακουνήθηκαν για τα καλά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τον σεισμό δεν έχουν καταγραφεί ζημιές στο νησί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν ότι το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση 134 χιλιομέτρων βόρεια -βορειοανατολικά της Αθήνας και 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Αλοννήσου.
«Δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός»

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν, ωστόσο, την εξέλιξη του φαινομένου.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας - Καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας. Μιλώντας στον Realfm, συμπλήρωσε ότι «ο σεισμός είχε βάθος της τάξεως των 8 χλμ. Δεν υπήρχαν ζημιές ούτε στις Σποράδες, ούτε στη Σκύρο. Αλλά, έγινε αντιληπτός στη μισή Ελλάδα».

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ η σεισμολόγος Γεωργία Πανοπούλου διευκρίνισε ότι ακόμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν ήταν η κύρια δόνηση, ωστόσο όπως τόνισε το φαινόμενο δεν εμπνέει προς το παρόν ανησυχία.

To Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) κατέγραψε τη δόνηση στα 4,8 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.