Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΣΙ: ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ «ΚΛΕΦΤΟΥΝ»

Πρώτα σκότωσαν και έθαψαν το 15χρονο κορίτσι και την επομένη δολοφόνησαν το 17χρονο αγόρι Δύο έφηβοι που προσπάθησαν να «κλεφτούν»...






Πρώτα σκότωσαν και έθαψαν το 15χρονο κορίτσι και την επομένη δολοφόνησαν το 17χρονο αγόρι

Δύο έφηβοι που προσπάθησαν να «κλεφτούν» για να παντρευτούν, δολοφονήθηκαν με ηλεκτροσόκ από συγγενείς τους, οι οποίοι εκτελούσαν τις εντολές ενός πανίσχυρου τοπικού συμβουλίου, στο Καράτσι ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.




Το συμβούλιο ή «τζιργκά» έκρινε ότι οι δύο νέοι, ηλικίας 17 και 15 ετών, ατίμασαν την κοινότητά τους. «Αυτές οι αθώες ψυχές δέθηκαν σε ένα τσαρπάι (κρεβάτι από σχοινιά) και τους έκαναν ηλεκτροσόκ» είπε ο Αμάν Μαρουάτ, ο αστυνομικός που συνέλαβε τους πατεράδες και δύο θείους των θυμάτων.

Η αστυνομία καταζητεί περίπου 30 μέλη του τζιργκά που διέφυγαν και κρύβονται για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Η 15χρονη το έσκασε τον περασμένο μήνα με τον 17χρονο φίλο της, εξήγησε ο Μαρουάτ. «Πρώτα σκότωσαν και έθαψαν το κορίτσι και την επόμενη ημέρα δολοφόνησαν το αγόρι», πρόσθεσε.





Περισσότεροι από 500 άνθρωποι, σχεδόν όλοι γυναίκες, δολοφονήθηκαν πέρσι στο Πακιστάν για λόγους «τιμής». Συνήθως οι συγγενείς του θύματος το τιμωρούν επειδή «ντρόπιασε» την οικογένεια ή την κοινότητά του.

Ο Μαρουάτ, που υπηρετεί στην αστυνομία εδώ και 25 χρόνια, είπε ότι έχει ερευνήσει πολλούς τέτοιους φόνους στο Καράτσι.

Σύμφωνα με έναν ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον Ζόχρα Γιουσούφ, τα τζιργκά ασκούν περισσότερη εξουσία από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Συχνά, τέτοια συμβούλια συγκαλούνται για να επιλύσουν διαφορές, ιδίως μεταξύ φτωχών οικογενειών. Μολονότι είναι παράνομα, οι αποφάσεις τους τηρούνται ενώ οι επίσημες αρχές τις αγνοούν.

Στην περίπτωση αυτή, οι δύο οικογένειες είχαν καταλήξει σε συμφωνία να παντρέψουν τους δύο νέους και η οικογένεια της 15χρονης θα αποζημιωνόταν και οικονομικά. «Η πλευρά του κοριτσιού συμφώνησε, όχι όμως και το τζιργκά που προειδοποίησε ότι αν οι δύο οικογένειες δεν εκτελούσαν τη βάρβαρη πράξη, οι συγγενείς τους στο χωριό θα υφίσταντο τις συνέπειες», είπε ο Ζία Ουρ Ρεχμάν, ο Πακιστανός δημοσιογράφος που αποκάλυψε την υπόθεση.

«Οι νόμοι μοιάζουν άχρηστοι. Ο πατέρας του αγοριού δεν σκέφτηκε να ζητήσει την προστασία του κράτους και τα μέλη του τζιργκά δεν φοβήθηκαν αντίποινα εκ μέρους του», εξήγησε ο Μαλίχα Ζία Λάρι, αναπληρωτής διευθυντής της οργάνωσης «Κοινωνία Νομικής Βοήθειας» του Καράτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.