Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΟΣ: ΕΝΑΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ, ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»

Ο Κωνσταντίνος Μάνος ήταν ένα πρόσωπο που έζησε στις αρχές του 20 αιώνα και είχε τόσο πλούσια ζωή και δράση, που δύσκολα μπορεί κανεί...





Ο Κωνσταντίνος Μάνος ήταν ένα πρόσωπο που έζησε στις αρχές του 20 αιώνα και είχε τόσο πλούσια ζωή και δράση, που δύσκολα μπορεί κανείς να του προσδώσει μια συγκεκριμένη ιδιότητα. Ήταν ποιητής, αγωνιστής, πολιτικός, καθηγητής, αεροπόρος, χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων, δημοτικιστής.




Γεννήθηκε το 1869 στην Αθήνα και καταγόταν από επιφανή οικογένεια του Φαναρίου. Οι σπουδές στο εξωτερικό Τελειώνοντας το γυμνάσιο σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Λειψία και τη Χαϊδελβέργη, όπου έγινε διδάκτωρ του ομώνυμου Πανεπιστημίου και καθηγητής της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας.

Οι σπουδές του ολοκληρώθηκαν στην Οξφόρδη όπου παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας και φιλολογίας. Παράλληλα με τις σπουδές του στο εξωτερικό, ο Κωνσταντίνος Μάνος τύπωσε το 1890 στην Αθήνα την ποιητική του συλλογή με τίτλο «Λόγια της καρδιάς». Τα ποιήματα αναφέρονταν στον ελληνισμό, τον έρωτα και τη φύση και παρόλο που τα «Λόγια της καρδιάς» ήταν η μοναδική του ποιητική συλλογή, ο Μάνος συνέχισε να γράφει μεμονωμένα ποιήματα και να συνεργάζεται με το περιοδικό Εστία.

Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων Έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών του στην Ευρώπη, ο Κωνσταντίνος Μάνος επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που ήδη είχαν αρχίσει να προωθούν οι Πιερ Ντε Κουμπερτέν και Δημήτρης Βικέλας. Ο Μάνος εκτός από τις επιστολές που έστειλε σε Ευρωπαίους για να διαδώσει το αθλητικό ιδεώδες, βοήθησε και οικονομικά την αναβίωση των αγώνων....

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ
ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.