Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: «ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ» ΕΙΠΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ...

Σε ένα πρωτοφανή από επιθετικότητα λόγο και με εμφανή την προσπάθεια επίδειξης ισχύος της «νέας Τουρκίας» εμφανίστηκε σε ομιλία του γι...







Σε ένα πρωτοφανή από επιθετικότητα λόγο και με εμφανή την προσπάθεια επίδειξης ισχύος της «νέας Τουρκίας» εμφανίστηκε σε ομιλία του για την 95η επέτειο της νίκης των τουρκικών δυνάμεων στη Μάχη του Σαγγάριου ή αλλιώς Μάχη του Αφιόν Καραχισάρ, στην αναχαίτιση δηλαδή της μεγάλης ελληνικής επίθεσης με τελικό στόχο την κατάληψη της Άγκυρας.




Η ημέρα της νίκης, όπως την ονομάζουν οι Τούρκοι γιορτάζεται στις 30 Αυγούστου κάθε χρόνο με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ και σειρά άλλων εκδηλώσεων.

Μπροστά στο φωταγωγημένο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο Ερντογάν επιτέθηκε με σφοδρότητα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην εξοπλίζουν τους Κούρδους του ΡΚΚ και του YPG: «Όλες οι επιλογές για την περιοχή είναι στο τραπέζι. Βλέπουμε το πραγματικό πρόσωπο του παιχνιδιού που παίζουν χρησιμοποιώντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις» είπε.

Μόλις 25 μέρες πριν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν, ο Ερντογάν είναι κάθετος: «Στη Συρία και το Ιράκ σε οποιοδήποτε θέμα που αφορά το μέλλον του λαού μας και των αδερφών μας δεν θα υποχωρήσουμε», ενώ απείλησε με νέα επέμβαση εάν οι Κούρδοι προχωρήσουν στην πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος αυτού.

Ούτε η όμως Ευρώπη γλύτωσε από την οργή του Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε: «Αυτοί που θέλουν να στριμώξουν την Τουρκία στη γωνία μετά από ένα χρονικό διάστημα θα παραμείνουν έχοντας στα χέρια τους χειροβομβίδες με τραβηγμένη την περόνη».

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι μετά από 95 χρόνια της μεγάλης νίκης γιορτάζεται η επέτειος αυτής της νίκης με υπερηφάνεια και η σχετική νίκη είχε δώσει το μήνυμα για την επιτυχία του πολέμου της Ανεξαρτησίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι με τη δύναμη που απόκτησε το τουρκικό έθνος στις 30 Αυγούστου προστατεύει τη χώρα και αποσκοπεί να φέρει τη χώρα πέραν του σύγχρονου πολιτισμού.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.