Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΥΛΙΑ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ... ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε σήμερα την Ευρώπη ότι επανέρχεται στις “αξίες” που επικρατούσαν πριν από τον Β΄ Παγκόσμ...




Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε σήμερα την Ευρώπη ότι επανέρχεται στις “αξίες” που επικρατούσαν πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως “στη βαρβαρότητα”, με φόντο τις εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου, ιδίως μετά τη δήλωση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ότι θέλει να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.





Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκρινε ότι η Ευρώπη “στρέφεται σε αξίες μιας εποχής πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο… τη βαρβαρότητα, τον φασισμό, τη βία, τη μισαλλοδοξία”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο κατηγορεί επίσης τους Γερμανούς πολιτικούς ηγέτες ότι ενθαρρύνουν την “ισλαμοφοβία”, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία βοήθησε την Ευρώπη στο “σημαντικό χάος” που συνδέεται, όπως αναφέρει, με την αύξηση πολλών προσφύγων στην Ευρώπη το 2015.




Το βράδυ της Κυριακής η καγκελάριος Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας. Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ επέκρινε τον “λαϊκισμό” των πολιτικών ηγετών της Γερμανίας ενώ ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για “απουσία οράματος” και “λαϊκισμό” εκ μέρους της καγκελαρίου.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας περνούν περίοδο κρίσης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 για το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Το Βερολίνο καταγγέλλει εδώ και μήνες τις εκκαθαρίσεις στις οποίες προχώρησαν οι τουρκικές αρχές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Πηγή έντασης αποτελεί και το γεγονός ότι 11 Γερμανοί πολίτες (ορισμένοι έχουν και τουρκική υπηκοότητα) έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία για “πολιτικούς λόγους”.

militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.