Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΛΟΥ... ΑΛΛΑ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΑΛΛΑ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΙ...

Ευρεία συζήτηση για τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει η Νέα Δημοκρατία στη ρύθμιση για την αλλαγή φύλου που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρ...






Ευρεία συζήτηση για τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει η Νέα Δημοκρατία στη ρύθμιση για την αλλαγή φύλου που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα έγινε στη σύσκεψη των τομεαρχών υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.




Ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι με την παρούσα διατύπωση, που δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον σχεδόν με μια απλή δήλωση του Ν.105 να ζητήσει την αλλαγή του φύλου και του ονόματός του από ανδρικό σε γυναικείο και το αντίθετο, δεν μπορεί να το ψηφίσει. «Πρόεδρε, ξέρεις πόσο σε αγαπώ και σε εκτιμώ, αλλά μην μου ζητήσεις να το κάνω» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ανάγκη να μπουν αυστηρές προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορεί να γίνεται η αλλαγή φύλου επισήμανε και ο τομεάρχης Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Αντίθετα, η τομεάρχης Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι η ΝΔ είναι ένα σύγχρονο κόμμα και δεν μπορεί να μην ψηφίσει μία ρύθμιση για το δικαίωμα κάποιου ή κάποιας να αλλάξει το φύλο της.

Συζητήθηκε η πρόταση να υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση. Υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις. Ο τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου είπε ότι η ψήφος κατά συνείδηση επελέγη για το σύμφωνο συμβίωσης. Ο ίδιος το ψήφισε αλλά του έκαναν σχεδόν μπούλινγκ αυτοί που δεν το ψήφισαν.

Ο τομεάρχης Υποδομών Κώστας Καραμανλής εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΔ πρέπει να ψηφίσει συντεταγμένα και όλοι να στηρίξουν την τελική γραμμή στα ΜΜΕ. Συμφώνησε μαζί του ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας.




Τελικές αποφάσεις για τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία δεν πάρθηκαν. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα ακούσει τους φορείς και την κοινότητα των διεμφυλικών και θα παρουσιάσει στην ολομέλεια τις δικές τις προτάσεις για τους όρους κάτω από τους οποίους θα μπορούσε κάποιος να προχωρήσει στην αλλαγή φύλου. Το άρθρο 3 είναι το επίμαχο. Το πιθανό σενάριο αυτήν τη στιγμή είναι η ΝΔ να ψηφίσει «όχι επί της αρχής» και «ναι» σε κάποια άρθρα.

Πάντως η ΝΔ ζητεί να υπάρξει καθορισμός προϋποθέσεων, ως ένα είδος «ασφαλιστικής δικλείδας», βάσει των οποίων ο δικαστικός λειτουργός να διαπιστώνει την ειλικρίνεια της σχετικής δήλωσης, ενώ μεταξύ άλλων ζητεί και το να μην υπάρχει δεύτερη διόρθωση.

Ωστόσο αν δεν υπάρξουν αλλαγές που να ικανοποιούν τις ενστάσεις αυτές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα προσέλθει με θετική ψήφο: απομένει να διευκρινιστεί αν θα επιλέξει το «όχι» ή το «παρών» στην τελική ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.