Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΙΣΛΑΜΑΚΙΑ «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ» ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ιρανό ομόλογό του, Χασάν Ρουχανί, όπως σημειώνει το του...






Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ιρανό ομόλογό του, Χασάν Ρουχανί, όπως σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Doğan.





Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις κυρίως σε θέματα που αφορούν την Μιανμάρ, τις διμερείς σχέσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα «η νέα κυβέρνηση του Ιράν να αναπτύξει καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία για την περαιτέρω εμβάθυνση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ιράν.

Ο Χασάν Ρουχανί αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών και το διάλογο που αναπτύχθηκε με την Τουρκία, τονίζοντας «την ανάγκη οι δύο χώρες να πραγματοποιήσουν μια στενότερη συνεργασία, λόγω της ευαίσθητης κατάστασης που βρίσκεται η περιοχή σήμερα».

Ο πρόεδρος του Ιράν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις του ‘κουρδικού’ λέγοντας ότι «οι αποσχιστικές τάσεις δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον του περιβάλλοντος και του μέλλοντος της περιοχής».

Εκφράζοντας τη θέση της χώρας του είπε: «Το Ιράν δεν είναι υποστηρικτής των αυτονομιστικών απαιτήσεων που δεν είναι υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Σήμερα, ορισμένες δυνάμεις προσπαθούν να εφαρμόσουν και να επιβάλλουν τα αιτήματά τους στην περιοχή, σε βάρος του ίδιου του τοπικού πληθυσμού», είπε ο Ρουχανί.

(focus-news.net)
--

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.