Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΨΑΡΩΜΑ! AC-130J GHOSTRIDER: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ «ΕΝΑΕΡΙΟ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΟ» ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ - ΒΙΝΤΕΟ

To Ghostrider είναι το πλέον εξελιγμένο «εναέριο πυροβολείο» που απέκτησε η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (AFSOC) της αμερικανικής Αερο...






To Ghostrider είναι το πλέον εξελιγμένο «εναέριο πυροβολείο» που απέκτησε η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (AFSOC) της αμερικανικής Αεροπορίας. Αναφορές κάνουν λόγο για χρησιμοποίηση του σε επιχειρήσεις στο Ιράκ και Συρία αν και δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθούν καθώς οι αποστολές Ειδικών Δυνάμεων που υποστηρίζει είναι άκρως απόρρητες.




Βασισμένο στο γνωστό μεταγωγικό C-130 Hercules, το AC-130J αξιοποιεί τις επιδόσεις της πλέον εξελιγμένης έκδοσης με σειρά οπλικών συστημάτων που είναι ικανά να παρέχουν κρίσιμο όγκο πυρός σε χερσαίες μονάδες που βρίσκονται στο πεδίο της μάχης.



Το AC-130J ενσωματώνει νέα τεχνολογία στις επιχειρησιακές δυνατότητες της AFSOC με ισχυρότερους κινητήρες, οικονομία κατανάλωσης καυσίμων, εμβέλεια, δυνατότητα επιχειρήσεων από μεγαλύτερα ύψη και με μικρότερο ηχητικό ίχνος (κρίσιμη παράμετρος για τις αποστολές εγγύς υποστήριξης.





Σημείο υπεροχής του AC-130J είναι η ικανότητα κρούσης ακριβείας με πυρομαχικά GBU (βόμβες με κατεύθυνση λέιζερ) και κατευθυνόμενα βλήματα AGM-176 Griffin που διέθεταν ξεχωριστά οι παλαιότερες εκδόσεις AC-130W Stinger II and AC-130U Spooky (τις οποίες θα αντικαταστήσει σε υπηρεσία το νέο αεροσκάφος).

Διασχίζοντας την καμπίνα του AC-130J από το πιλοτήριο προς τα πίσω, ο παρατηρητής συναντάει πρώτα μπροστά του το πυροβόλο των 30mm που μπορεί να βάλει μέχρι και 200 βλήματα το λεπτό (με το κάθε βλήμα να έχει μέγεθος ενός κουτιού αναψυκτικού).

Το πυροβόλο των 30mm παρέχει τακτική ευελιξία στους χειριστές του Ghostrider καθώς η ικανότητα κίνησης επιτρέπει εύκολη στοχοποίηση χωρίς να απαιτείται επανατοποθέτηση του αεροσκάφους ενώ λαμβάνει τροφοδοσία από δύο διαφορετικές πηγές επιτρέποντας την παροχή πυρών για μεγαλύτερη διάρκεια. O όγκος πυρός που μπορεί να προσφέρει στη μάχη μπορει να γίνει αντιληπτός σε αυτό το βίντεο.





Σημειώνεται ότι η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Αμερικανικής Αεροπορίας (AFSOC) παρέλαβε στις 29 Ιουλίου 2015 το πρώτο από τα νέα 37 αεροσκάφη gunship τύπου AC-130J Ghostrider που εντάχτηκε επιχειρησιακά στο 1st Special Operations Group Detachment 2.

Το ΑC-130J σημειώνουν στελέχη της AFSOC οτι επιτρέπει πλέον την υποστήριξη Ειδικών Επιχειρήσεων με μεγάλη ευελιξία καθώς μπορεί να εκτελέσει προσβολή στόχων με απόλυτη ακρίβεια – ακόμη και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, χάρις τη χρήση κατευθυνόμενων πυρομαχικών.




thinknews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.