Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ «ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ...» ΛΕΕΙ Ο ΓΚΑΜΡΙΕΛ

Η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο την κυβερνά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ...






Η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο την κυβερνά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την Πέμπτη, ενώ έκρινε επίσης ότι ο τούρκος πρόεδρος δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.




Οι δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild πιθανότατα θα κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, που δεν έχει σταματήσει να ανεβαίνει μετά την προτροπή του Ερντογάν προς τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

«Είναι σαφές ότι με αυτή την κατάσταση, η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ», δήλωσε ο Γκάμπριελ. «Όχι επειδή δεν τη θέλουμε, αλλά επειδή η τουρκική κυβέρνηση και ο Ερντογάν κινούνται με ταχύτητα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που πρεσβεύει η Ευρώπη».

Αρκετοί ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών επικρίνουν το κύμα καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Ερντογάν εναντίον των αντιπάλων της μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν ουσιαστικά ανασταλεί, αν και η Τουρκία παραμένει υποψήφια προς ένταξη χώρα.

Οι εταίροι της Τουρκίας στη Δύση εκφράζουν φόβους ότι οι νέες, σαρωτικές εξουσίες που απέκτησε ο Ερντογάν στο δημοψήφισμα του Απριλίου σημαίνουν ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τις δημοκρατικές αξίες.

Ο Ερντογάν αντιτείνει ότι η μετατροπή του τουρκικού πολιτεύματος σε προεδρικό ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων για την ασφάλεια της Τουρκίας τόσο εντός της χώρας όσο και πέραν των συνόρων της.

Νωρίτερα φέτος ο Ερντογάν προκάλεσε αγανάκτηση στο Βερολίνο όταν κατηγόρησε τις γερμανικές αρχές πως συμπεριφέρονται σαν ναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.