Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ' ΠΠ... ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ... ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΠΟΣΑ ΡΕΚΟΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ!

Η φρενίτιδα των εξοπλισμών καλά κρατεί στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και ουδείς γνωρίζει αν μπορεί να μπει «φρένο» σε αυτή την κατάστασ...




Η φρενίτιδα των εξοπλισμών καλά κρατεί στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και ουδείς γνωρίζει αν μπορεί να μπει «φρένο» σε αυτή την κατάσταση, αν και η πιθανότερη απάντηση είναι ότι δεν μπορεί, ακριβώς επειδή στην περιοχή μετακινείται συνεχώς το κέντρο βάρους του σύγχρονου διεθνούς συστήματος.





Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να αιτηθεί το ιλιγγιώδες ποσό των 48,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων (5,26 τρισεκατομμύρια γεν) για τον αμυντικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2018, ένα ποσό που θα αποτελέσει νέο ρεκόρ από το 2013 που η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε άρχισε να αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό στο πλαίσιο της αλλαγής της πολιτικής της χώρας, όπως αυτή υπαγορευόταν από το μεταπολεμικό «ειρηνικό» σύνταγμα.

Το ποσό αυτό είναι τόσο αυξημένο, καθώς η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου έχει αποφασίσει να επενδύσει στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης συστήματος πυραυλικής άμυνας, για να προστατευθεί από τις συνεχώς αυξανόμενες βαλλιστικές δυνατότητες της Βόρειας Κορέας, αν και θεωρείται βέβαιο ότι οι Ιάπωνες έχουν τα μάτια στραμμένα στην Κίνα, ίσως και με μεγαλύτερη ανησυχία.

Οι Ιάπωνες επιθυμούν να προμηθευθούν νέο τύπου πυραύλων αναχαίτισης για το σύστημα μάχης Aegis το οποίο φέρουν τα αντιτορπιλικά τους, ενώ σκοπεύουν να αναπτύξουν και τη χερσαία έκδοση του συστήματος, έχοντας απορρίψει ως οικονομικά ασύμφορο το σύστημα THAAD (Terminal High Altitude Area Defense).





Οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις (αυτοάμυνας…) στηρίζονται στους πυραύλους Standard Missile-3 (SM-3) που αναχαιτίζουν τον στόχο εκτός της γήινης ατμόσφαιρας και σε περίπτωση αποτυχίας, αποστολή αναλαμβάνει το σύστημα Patriot (PAC-3), ως η επόμενη ζώνη άμυνας.

Πλέον, επιθυμούν να προμηθευτούν τον προηγμένο SM-3 Block 2A, ενώ επιθυμούν και την αγορά του τελευταίας τεχνολογίας Patriot PAC-3 MSE. Παράλληλα, θα προχωρήσουν σε μαζική αναβάθμιση του δικτύου των συστημάτων ραντάρ που διαθέτουν, με στόχο να βελτιώσουν τις ικανότητες έγκαιρου εντοπισμού εκτοξευόμενων πυραύλων.

Παράλληλα, πάλι στον γενικότερο τομέα της αεράμυνας, σκοπεύουν να προχωρήσουν στην τοποθέτηση παραγγελίας για επιπλέον έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35 Lightning II, αλλά και τεσσάρων επιπλέον αεροσκαφών κλινόντων στροφείων τύπου V-22 Osprey.

Το πιο φιλόδοξο ίσως σχέδιο όμως, είναι η δημιουργία μιας μονάδας με… διαστημική αρμοδιότητα, την προστασία των δορυφόρων που χρησιμοποιεί η χώρα τους μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι από τους αντιπάλους επί της γης, αλλά από τα «σκουπίδια» του διαστήματος.

Μεταξύ αυτών των «σκουπιδιών» είναι και δορυφόροι που δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Οι Ιάπωνες σχεδιάζουν να αναπτύξουν ένα σύστημα παρατήρησης που θα αξιοποιείται από την νέα αυτή εξειδικευμένη μονάδα. defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.